Ні для кого не секрет, наскільки важливо харчуватися правильно для здоров'я організму. Лікарі не втомлюються нагадувати:"ти — це те, що ти їси". Хронічні захворювання серцево-судинної системи, включаючи гіпертонію, розвиваються поступово. Чималим чином на їх розвиток (як і профілактику), впливає їжа, споживана нами щодня.

У випадку з розвитком гіпертонії, головного болю і навіть чутливості до холоду – є певний перелік продуктів, які провокують ці стани, кажуть медики.
Лікарі надали перелік продуктів, які надають на судини звужує вплив. Зловживання такими продуктами може викликати порушення кровообігу, гіпертонію, головні болі, надмірну чутливість до холоду. Так, якщо ви хочете відчувати себе добре, обмежте вживання наступних продуктів:

  • Продукти з високим рівнем солі. Фахівці нагадують: отримуючи велику кількість натрію, організм затримує воду, що збільшує обсяг крові і її вплив на стінки судин. В результаті артеріальний тиск підвищується, розвивається гіпертонія.

Все це не привід відмовлятися від таких продуктів раз і назавжди. Але розумне їх споживання зроблять Ваше життя довше і якісніше.

Нагадаємо, раніше доктор Євген Комаровський розповів, як правильно поїти дітей фруктовим соком і з якого віку можна починати вводити його в раціон.

Також Знай.ua повідомляв: Правильне харчування в офісі: як "білим комірцям" не зіпсувати собі здоров'я і життя.

Крім того, вам буде цікаво: скинути вагу можна без дієт. Правило тарілки для схуднення і здоров'я.