Надії на колективний імунітет від коронавірусної хвороби COVID-19 виявилися марними: вже через пів року після перенесеної інфекції людина може заразитися знову.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповів виданню URA вірусолог, співробітник дослідницького центру фундаментальної і трансляційної медицини, колишній завідувач лабораторією особливо небезпечних інфекцій центру "Вектор" Олександр Чепурнов.

"Надії на формування колективного імунітету з допомогою того, що хворіє більше немає. Раніше ми думали, що ні вакцинами, так масовим переболевания сформуємо колективний імунітет. Але немає, сьогодні стало ясно, що зробити це не вдасться", - заявив медик.

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Показати ще

Імунітет може триматися біля пів року, зазначає вчений. Спостереження за людьми, які перехворіли показують - протягом трьох-чотирьох місяців у перехворілих знижуються антитіла аж до повного зникнення.

"Тому постковідний імунітет я оцінюю на пів року. Зараз спостерігаємо саме за таким пацієнтом. При прекрасної иммунограмме місячної давності пацієнт заразився через шість місяців після першого випадку. Тому ті, хто хворів в квітні і травні, через пів року знову опиняться під загрозою зараження", - стверджує Чепурнов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.