Лікарка-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк дала інтерв'ю, в якому розповіла про можливість підчепити коронавірус неконтактно, а також порадила способи обробки куплених продуктів. Не секрет, що для розповсюдження коронавірусу необхідно зібрати багато людей в одному приміщенні і не подбати про правильну вентиляцію. Супермаркети і магазини саме такі місця.

Читайте Знай в Google News!

Про це йде мова у матеріалі ТСН.

Зазвичай вірус підхоплюють контактно - тобто від людини до людини. Проте існують випадки, коли хвора людина торкалася продуктів чи товарів, а ті, своєю чергою, переносили хворобу іншому покупцю. Таке буває рідко, проте потрібно знати про такий ризик. Не забувайте носити маски та рукавички у приміщеннях, в яких багато предметів є доступними для дотиків різних людей.

Супермаркет / скріншот з відео

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Найкращий спосіб боротьби - мити руки, а також предмети, куплені у магазині: “"На початку карантину ми з вами ще розглядали питання, як обробляти продукти, пакети після магазину тощо. На сьогодні я все ж не стала б радити такі способи, це дуже побічно допомагає профілактувати вірус. І в будь-якому випадку, якщо ми будемо дотримуватися особистої гігієни, обробляти і мити вчасно руки, нам не доведеться обробляти купу предметів навколо себе, що взагалі-то і неможливо”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше доктор Євген Комаровський розповів, як правильно поїти дітей фруктовим соком і з якого віку можна починати вводити його в раціон.

Також Знай.uа повідомляв: Правильне харчування в офісі: як "білим комірцям" не зіпсувати собі здоров'я і життя.

Крім того, вам буде цікаво: скинути вагу можна без дієт. Правило тарілки для схуднення і здоров'я.