Про таку делікатну проблему, як бородавки, не кожен вирішується говорити відкрито, а багато хто соромиться відвідати дерматолога, і абсолютно марно. Адже ця проблема потребує лікування, і можна повернути собі красу і якість життя, якщо приділяти лікуванню бородавок достатньо уваги. Педіатр і дитячий дерматолог Тетяна Куликова ексклюзивно розповіла виданню Clutch, що з себе представляють бородавки, особливо-бородавки у дітей, як їх можна "підхопити" і як правильно лікувати.

"Бородавки - це вірусне захворювання шкіри, яке передається контактним шляхом і дуже активно поширюється в дитячих колективах і басейнах", - розповідає Тетяна Куликова.
Лікар додала, що найкраще ця напасть лікується саліцилової кислотою, або кріотерапією.
Однак, підкреслює педіатр, навіть якщо вдасться позбутися від однієї бородавки, не факт, що не "вилізуть" наступні. Адже це вірусне захворювання, з яким імунітет повинен впоратися сам.

Якщо ми не лікуємо бородавки і ніяк їх не видаляємо, то як правило через 2-3 роки вони проходять самостійно, оскільки організм виробляє імунітет.

Якщо ж вони заважають, особливо це стосується підошовних бородавок, які викликають дискомфорт при ходьбі, або бородавки на руках і дитина відчуває стестение від цього, то кріотерапія або саліцилова кислота допоможуть вирішити цю проблему.

Є ще один цікавий метод-лікування липкою стрічкою. Цей метод описаний в медичній літературі і полягає в наступному. В Америці проводили дослідження і виявили, що якщо замотати липкою стрічкою бородавку на 7 днів, при цьому раз в день її змінюючи, то бородавка проходить. Але рекомендую тим, хто буде цікавитися цим методом, звернути увагу на те, що використовується спеціальна клейка стрічка на основі гумового клею. Тобто звичайна стрічка не подіє", - повідомила лікар.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, складки на животі зникнуть миттєво, кращі способи схуднути до весни

Як повідомляв портал " Знай.ua", дієтологи попередили про приховані небезпеки "цілющого" голодування

Також Знай.ua" писав, як їсти манго правильно: інструкції для смачного і здорового харчування