Полоскання рота і горла ополіскувачами знижує концентрацію коронавірусної інфекції в ротоглотці хворого, а також зменшує ризик передачі вірус. Це підтверджують результати дослідження німецьких вчених Рурського університету.

Однак, на думку експертів, рідини для полоскання рота не підходять для лікування інфекції Covid-19 або для захисту від зараження вірусом.

Вірусологи провели експеримент з декількома засобами для полоскання ротової порожнини. Вони протестували вісім засобів з різними інгредієнтами.

полоскання рота, фото Pxhere

Всі випробовувані препарати знижували початковий титр вірусу. Три полоскання рота і горла настільки зменшили кількість вірусу, що його не можна було виявити.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

Дослідники відзначили, що використання ополіскувачів може допомогти ненадовго знизити високе вірусне навантаження в порожнині. Таким чином це короткостроково знизить ризик поширення вірусу.

полоскання рота, фото Pxhere

"Полоскання горла ополіскувачем не може зупинити вироблення вірусів у клітинах, але може знизити концентрацію вірусу в короткостроковій перспективі там, звідки виходить найбільший ризик зараження, а саме в ротовій порожнині та горлі. Це може бути корисно в певних ситуаціях, наприклад, у стоматолога або під час надання медичної допомоги пацієнтам", - розповів учений Тоні Мейстер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши кращий рецепт для оздоровлення на основі вівса.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерти з'ясували, в яких продуктах найбільше корисних речовин.

Також портал Знай.uа писав, що є люди, яким коронавірус зовсім не страшний, оскільки їх організм не сприймає Covid-19.