Смородина - типова ягідка дитинства великої кількості українців. Більше того, вона нікуди не зникає, а назавжди залишається в раціоні людей, можливо, в дещо меншій кількості. Компоти, начинка для пиріжків і солодкої випічки, вино і муси - все це можна приготувати з цією ягідкою. Вона, звісно, дуже корисна через поживні речовини в ній, а чи є мінуси вживання цієї ягоди?

Читайте Знай в Google News!

Смородина містить рекордну кількість вітаміну С. 20 ягідок смородини дорівнює добовій нормі цього вітаміну для людини. Окрім того, ця ягода тонізує, розширює судини та “чистить” кров. Хорошою ідеєю є вживання смородини як протизапального засобу.

Також смородина містить вітаміни Е, К, В, РР, цинк, калій, бета-каротин та інші корисні мікроелементи. Великою перевагою цієї ягоди є те, що зібраний врожай не втрачає свій смак і цілющі властивості весь рік. Можливо ви здивуєтеся, проте корисні не лише ягідки, але й гілочки і листя смородинового куща. У народній медицині всі елементи використовують для приготування чаїв, відварів, щоб допомогти людям, хворим на ангіну, грип, подагру і гастрит. Смородинові чаї вживають задля зміцнення імунітету.

Смородина, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

На жаль, смородину можна їсти не всім, оскільки вона містить багато вітаміну К. Тобто, людям зі схильністю до тромбоутворень не варто її споживати. Також рекомендують відмовитись від смородини на деякий час після інсульту або інфаркту. Також смородина може призвести до підвищеного згортання крові, тому потрібно вживати її помірковано. Дітям же завжди розводьте смородиновий сік водою, щоб уникнути гострий алергічних реакцій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Смородиновий лікер в домашніх умовах: як приготувати солодкий смаколик зі свіжих ягід.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували простий рецепт ароматного варення з відходів фруктів.

Також "Знай.ua" писав, як приготувати мармуровий пиріг з ягодами.