Ведуча програми "Ревізор" на Новому каналі Юлія Панкова розповіла, що аґрус містить багато вітамінів і корисних речовин. Плоди можна їсти свіжими або готувати компоти, сік, джем, мармелад, варення. Його навіть використовують у медицині і косметології.
"В агрусі багато вітамінів групи В, а також А, С, РР, Е, – каже ведуча. – Містяться і мікроелементи: залізо, йод, калій, марганець, мідь, магній, фосфор. А ще ягода допомагає боротися з депресією і поганим настроєм завдяки наявності в ній гормону радості-серотоніну".
Властивості агрусу:
1. Зміцнює серце і кровоносні судини.
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
2. Покращує пам'ять і увагу.
3. Виводить з організму шкідливі речовини.
4. Знижує артеріальний тиск.
5. Знижує рівень шкідливого холестерину.
6. Знімає запальні процеси в організмі.
7. Прискорює процес одужання при різних хворобах.
8. Знімає втому, тонізує організм і додає йому енергії та бадьорості.
9. Регулює травлення.
10. Прискорює метаболізм, сприяє схудненню.
"Рекомендую вдосталь наїстися агрусу, – каже Юля. – Щоб організм увібрав весь його поживні речовини. Не зайвим буде і заморозити ягоди або запастися смачними кисло-солодкими джемами".
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Ревізор Панкова розповіла про секрети популярного овоча.
Як повідомляв Знай. ua, Ревізору Панкової під покровом ночі продали алкоголь і виштовхали з пивоварні.
Також Знай. ua писав, що Ревізор Панкова розкрила секрети користі чорниці.