Поява веснянок є ознакою порушення пігментації шкіри. Коли активність ультрафіолетових променів підвищується, тирозин в шкірі "виходить зі сплячки" і активізує клітини, які містять пігмент. Коли він розподіляється рівномірно, ми насолоджуємося рівним загаром. А от у випадку нерівномірності його розподілу з'являються веснянки.

Доведено, що зеленоокі і блакитноокі люди схильні до їх появи найбільше. Про це та про ефективні засоби від веснянок та пігментних плям пише "Со вкусом".

Лимони, скріншот: YouTube

Засоби від веснянок та пігментних плям:

1. З'єднайте 1 ст. л. дріжджів з 1,5 ч. л. свіжовичавленого соку лимона. Розподіліть суміш по очищеній шкірі і потримайте пів години. Змийте її водою кімнатної температури. Нанесіть на шкіру крем.

2. Змішайте частину лимонного соку і десять частин звичайної води. Змочіть в рідині ватний диск і протирайте ним шкіру двічі на день.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

3. Натріть неочищений огірок. Не віджимаючи сік, розподіліть його по чистій шкірі на чверть години. Повторіть ще два рази, вмийтеся і нанесіть крем.

4. Подрібніть шкірку стиглого банана та залийте його склянкою окропу. Чекайте до охолодження. Процідіть і вилийте рідину у формочки для льоду. Заморозьте. Протирайте шкіру кубиками вранці.

5. Очистіть від насіння і перегородок болгарський перець та натріть його. Нанесіть масу на шкіру. Почекайте не більше пів години, нанесіть крем.

6. Нанесіть на шкіру кисломолочний продукт. Підійде кисле молоко, йогурт або кефір. Почекайте приблизно чверть години. Зніміть залишки молочного продукту ватним диском.

Ці засоби не мають жодних протипоказань. Застосовуйте їх до 3–4 разів на тиждень. Перші результати очікуються наприкінці другого тижня.

Знежирені кисломолочні продукти, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як лікувати сонячні опіки — сметана виявилася далеко не найкращим варіантом. Дерматолог розповіла, чим і як лікувати сонячні опіки

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння