М'яке і соковите авокадо зараз цінують у всьому світі за його корисні властивості. Цей екзотичний плід сприяє радості при погляді на стрілки ваг і розщеплює надлишок холестерину. Дієтологи рекомендують цей продукт людям із захворюваннями серцево – судинної системи, шлунково-кишкового тракту, а також для загального поліпшення стану організму.

Не варто забувати про токсичність шкірки і кісточки, а також обмежувати вживання м'якуша – адже вона містить чимало жирів. Із – за специфічного складу авокадо може викликати алергічну реакцію, тому вводити в раціон цей плід потрібно поступово.

Авокадо, фото: Pixabay

Авокадо це — фрукт. Батьківщиною авокадо вважається Мексика і Центральна Америка.

ЧИМ КОРИСНІ АВОКАДО

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Показати ще

Авокадо містить велику кількість поживних речовин і завдяки цьому дарує відчуття ситості. При цьому, незважаючи на високу калорійність, його активно використовують в дієтах. Поліненасичені кислоти, що входять до складу авокадо, сприяють процесу нормалізації ваги.
Справжня вітамінна бомба (в його складі такі вітаміни, як А, РР, Е, F, D, і група). А також містить мінерали: магній, калій, залізо, фосфор, марганець, кальцій, натрій, йод.

Авокадо, фото: Pixabay

Калій у складі авокадо нормалізує діяльність серцево-судинної системи і запобігає розвитку гіпертонії. Знімає запалення, притуплює больові відчуття при артриті і артрозі. А завдяки антисептичним і зволожуючим властивостям активно використовується в косметології.

Авокадо, фото: Pixabay

У авокадо є біологічно активні речовини, які сприяють омолодженню організму і продовжують молодість. Знижує рівень шкідливого холестерину і збільшує кількість так званого хорошого.

Людям, страждаючим захворюваннями ШЛУНКОВО-кишкового тракту і при схильності до запорів, цей плід особливо корисний. В половинці авокадо міститься 7 грамів клітковини, а це майже 30% денної норми. Завдяки харчовим волокнам поліпшується стан кишечника, адже вони служать живильним середовищем для корисних бактерій.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також "Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки