На Землі є коронавірус і людство повинно змириться з цим фактом. Швидше за все, він прийде до вас у дім, тому з Covid-19 потрібно навчитися жити. Про це йдеться у новому відео доктора Комаровського.

Відомий педіатр Євген Комаровський і епідеміолог Андрій Александрін розставили крапки над "і" в питаннях профілактики зараження коронавірусом, адекватних заходів безпеки для медиків і звичайних громадян. А також обговорили перспективи і особливості існування людства разом з Covid-19 та іншими інфекційними хворобами.

Шансів, що коронавірус щезне, нема. І це потрібно прийняти. Однак, є непогані шанси на те, що ця проблема втратить свою гостроту, зазначив епідеміолог Андрій Александрін:

″Проблема втратить гостроту як тільки приблизно 60-70% населення Земної кулі зустрінеться з коронавірусом″.

Однак, педіатр і епідеміолог підкреслюють, що зустрітись з коронавірусом і перехворіти коронавірусом — це абсолютно різні речі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Дуже важливо зрозуміти, що більшість людей виробить імунітет без того, щоб перехворіти на Covid-19. Імунна система більшості людей здатна справитись з цією проблемою, зазначає Комаровський.

Однак, передача захворювання зупиниться, коли буде вироблено колективний імунітет. А вироблення його значною мірою залежить від тих заходів, які проводяться в країнах зокрема і у світі в цілому. Обмеження спілкування лише затягує час для вироблення такого колективного імунітету, підкреслює Євген Комаровський.

″Чим інтенсивніше ми будемо закручувати гайки, обмежувати спілкування, перельоти все закривати, тим довше буде відбуватись вироблення колективного імунітету. Він всеодно виробиться рано чи пізно. Рано чи пізно 60-70% людей буде мати імунітет і тоді передача зупиниться. Але ще раз фіксую увагу на тому, що чим жорсткіше закручуються гайики в соціальному спілкуванні, тим довшим буде вироблення колективного імунітету″.

Комаровський додав, що сьогодні вже з'явилось розуміння того, що коли так сильно закручується гайки, то від інших захворювань помирає набагато більше людей.

″ У нас зупинилась планова хірургія, у нас дуже серйозні проблеми з плановою вакцинацією, а це вб'є від коклюша величезну кількість дітей. Нам ще це може відгукнутися спалахами і тоді ми побачимо, як наші інфекційні лікарні будуть справлятись з коронавірусом, плюс коклюш, плюс дефтерія і кір. Тому тут палочка з двома кінцями″, - зазначив Комаровський.

Про необхідні і правильні заходи профілактики коронавірусу дивіться у відео:

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський розповів, як уберегти бабусь і дідусів від коронавірусу

Як повідомляв портал Знай.ua, доктор Комаровський розкрив головні причини ГРВІ у дітей

Також Знай.ua писав, Комаровський розповів батькам, як можна зміцнити імунітет дитини.