Більшість людей в Україні має звичку зберігати яйця у холодильнику, проте таке рішення - неправильне. "Знай.ua" пояснює чому і які ризики це у собі несе.

Курячі яйця, скріншот: YouTube

По-перше, це може бути небезпечним для здоров'я людини. Яєчна шкаралупа надзвичайно крихка і страждає від перепадів температури. Тому зберігання яєць у холодильнику, потім діставання, відбирання потрібної кількості і повернення назад на полицю решти створює мікротріщини, які “роз'їдають” шкаралупу і створюю тріщинки, які можуть призвести до розмноження бактерій всередині яйця.

По-друге, звичка зберігати яйця у холодильнику - має культурологічну специфіку, а не певні аргументи за користь зберігання яєць у холодильнику. Лише люди, які проживали в СРСР, були вимушені купувати одночасно багато десятків яєць, тому що не мали певності у наявності яєць у продажі у майбутньому. Саме через наявність запасу, яйця почали зберігати в холодильнику. Більше того, згадайте сучасні супермаркети - навіть вітчизняні магазини тримають яйця не в холодному відділі, а на простих полицях.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше 

Популярні новини зараз

Фарш з кісток - українка ледь не нагодувала дітей неїстівними котлетами

В Одесі однорукий перехожий "влетів" в чужу бійку: одного "вирубив", іншого – змусив тікати

Інтимні архіви Тіни Кароль лише в халатику злили в мережу, палко і ніжно одночасно

Українка померла через невдалий аборт, осиротивши трьох янголят - "першого народила у восьмому класі"

Показати ще

Нагадаємо, Вчені назвали смертельну дозу яєць: вся справа у жовтку.

Як повідомляв портал Знай.ua, Яйця не лише на Великдень, дієтолог розповів про ключовий продукт у харчуванні.

Також Знай.ua писав, як правильно варити яйця некруто: покроковий рецепт.