Більшість людей в Україні має звичку зберігати яйця у холодильнику, проте таке рішення - неправильне. "Знай.ua" пояснює чому і які ризики це у собі несе.
По-перше, це може бути небезпечним для здоров'я людини. Яєчна шкаралупа надзвичайно крихка і страждає від перепадів температури. Тому зберігання яєць у холодильнику, потім діставання, відбирання потрібної кількості і повернення назад на полицю решти створює мікротріщини, які “роз'їдають” шкаралупу і створюю тріщинки, які можуть призвести до розмноження бактерій всередині яйця.
По-друге, звичка зберігати яйця у холодильнику - має культурологічну специфіку, а не певні аргументи за користь зберігання яєць у холодильнику. Лише люди, які проживали в СРСР, були вимушені купувати одночасно багато десятків яєць, тому що не мали певності у наявності яєць у продажі у майбутньому. Саме через наявність запасу, яйця почали зберігати в холодильнику. Більше того, згадайте сучасні супермаркети - навіть вітчизняні магазини тримають яйця не в холодному відділі, а на простих полицях.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Нагадаємо, Вчені назвали смертельну дозу яєць: вся справа у жовтку.
Як повідомляв портал Знай.ua, Яйця не лише на Великдень, дієтолог розповів про ключовий продукт у харчуванні.
Також Знай.ua писав, як правильно варити яйця некруто: покроковий рецепт.