Веганське молоко — це продукт рослинного походження, покликаний замінити коров'яче молоко, з ідеєю, що виробництво останнього шкодить планеті.

Особливо споживачів цікавлять замінники тваринного молока: вівсяне, соєве, мигдалеве й кокосове. Як свідчать дані наукового дослідження, виробництво рослинних видів молока (у порівнянні з тваринним) супроводжується меншими викидами парникових газів.

соєве молоко

Згідно з результатами дослідження вчених з Оксфордського університету, виробництво склянки коров'ячого молока викликає майже втричі більше викидів парникових газів, ніж молока з рослинних продуктів. Це пов'язано з особливостями... метаболізму корівок.

хліб і молоко

Популярні новини зараз

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

За даними дослідження, для щоденного виробництва склянки тваринного молока впродовж року необхідно 650 м² землі. Це територія двох тенісних кортів - в 10 разів більша, ніж потрібно для отримання такої самої склянки кокосового молока.

Для виробництва кокосового молока потрібно більше води, ніж для соєвого чи мигдалевого. На одну склянку такого молока витрачається 74 літри води - це більше, ніж один звичайний душ. Рисове молоко теж "п'є" порівняно багато води - 54 літри на склянку.

Крім того, земельній площі для виробництва склянки молока корові потрібно в 10 разів більше, ніж рослин, з яких роблять веганську молоко.

І на завершення, води на корову теж витрачається більше, хоча і рослини п'ють чимало.

Дані дослідження доктора Джозефа Пура з Оксфордського університету свідчать, що наше харчування також сприяє глобальному потеплінню.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за якої температурі слід зберігати солодощі, ікру і молоко — поради фахівця.

Як повідомляв Знай.uа попкорн: користь, шкода і як приготувати вдома.

Знай.uа писав, що приготувати на вечерю: рецепти швидких і смачних страв.