Відомий блогер Олена Кален розповіла про вкрай такому важливому аспекті схуднення, як сон. Як відомо, понад третину нашого життя ми проводимо уві сні, і в цей час наш організм працює не так, як в активному режимі. Якщо людина не висипається, він не тільки відчуває себе втомленим і нездатним виконувати поточні завдання. Недолік сну також і провокує набір ваги.
Кален розповіла про дослідження вчених зі Стенфордського університету, які вивчали взаємозв'язок між сном і масою тіла. Результати показали, що люди, які проводять уві сні 6 годин на добу і менше, набирають в 2 рази більше ваги, ніж люди, які сплять по 8 годин на добу.


Причини цього досить прості. Вночі, в момент сну, виробляється більше гормону насичення – лептину. Під час неспання, переважає гормон голоду – грелін. Якщо людина спить мало, у нього виробляється недостатньо лептину, тому він частіше відчуває почуття голоду, а відповідно, більше їсть. Другий пік виділення греліну настає приблизно в годину ночі. І це пояснює бажання людей піти серед ночі до холодильника.
Тому Кален рекомендує налагодити розпорядок дня таким чином, щоб лягати спати не пізніше 12 ночі. Ідеально – в 22:00. Як тільки людина починає висипатися, вага знижується швидше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що для читачів підготували рецепт смачного шоколадного торта на сковороді.

Як повідомляв портал "Знай.uа", кулінар Євген Клопотенко розкрив українцям секрет гастрономічного щастя.

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Також "Знай.uа" писав, що диетолог Олена Кален в рамках марафону схуднення розповіла про користь яблук.