Навесні організм відчуває стрес через перелаштування з зимової сплячки на весняний клопітливий лад. У цей період загострюються хронічні захворювання, людина відчуває нестачу необхідного комплексу вітамінів та мікроелементів, який має отримувати її організм. Прекрасною альтернативою таким вітаміновмісним продуктам, як імбир та лимон, є узвар з гілочок смородини, малини і яблуні.

Не кожен знає, що у нашому саду росте чудова заварка. Чай із гілок фруктових, і не тільки дерев, а й кущів стане справжньою знахідкою під час весняного авітамінозу. Чай із гілок вимагає більше часу, ніж трав’яний або листовий, але воно того варте.

Весна, фото: Pixabay

Чай із гілочок смородини

Цей надзвичайно ароматний чай можна заварити і пити відразу ж. Кип’ятити потрібно одну хвилинку. Чай, заварений на гілочках смородини, корисний для судин, покращує обмін речовин, підвищує захисні сили організму, а також має сечогінний ефект! Чай із гілок червоної смородини призначають при ревматизмі. Щобільше, гілочки смородини можна заварювати повторно, оскільки такий чай навіть смачніший та ароматніший.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Чай із вишневих гілочок

Чай із гілочок вишні також можна пити відразу після кип’ятіння. Однак, якщо він настоїться — ви отримаєте божественний напій гарного кольору і з нотками мигдалю. Він є справжнім еліксиром здоров’я для нирок, оскільки м’яко виводить пісок та допоможе від болю при циститі.

Чаю зі сливових гілочок

Чай з гілок сливки чимось схожий на вишневий, відрізняється витонченішим ароматом і ніжним смаком. На літр чаю потрібно 5-7 гілочок сливи середньої довжини. Сливовий чай знімає стрес, заспокоює і розслабляє, корисний для легенів. Однак, заварювати занадто міцний чай не рекомендується.

Чай з гілочок, скріншот: YouTube

Чай із гілок шипшини

Голчаста шипшина при заварці дає гарний рожевий колір. Такий чай працює як сечогінний і закріплюючий засіб. Він буде корисним при ревматизмі та радикуліті. Проте слід пам'ятати, що перед вживанням напій потрібно обов’язково процідити від мікроскопічних шипів.

Чай із гілок малини

На півлітра знадобитися 7-8 гілочок (близько 15 см у довжину), для кращої заварки їх можна подрібнити. Кип’ятити чай хвилин двадцять. Якщо залишите настоюватися на ніч, отримаєте гарний малиновий колір. Чай із малинових гілок допомагає при застуді і вірусних інфекціях, він підвищує імунітет, допомагає від печії та при кашлі.

Чай із гілок яблуні

Гілочки перед заварюванням потрібно добре промити під проточною водою. Сорт китайка дасть напій із гіркуватістю, з антонівки вийде майже безбарвний, але дуже смачний чай. Листя яблуні багате на вітамін С, тому навесні та влітку можна заварювати гілочки просто з листям. Яблуневий чай дуже корисний при авітамінозі, застуді, ангіні.

Чай з гілочок, скріншот: YouTube

Чай із гілок обліпихи

Деякі фітотерапевти стверджують, що чай із гілок обліпихи не менш корисний, ніж її плоди. Обліпиховий чай дуже корисний при будь-якому хронічному захворюванні, підвищує захисні сили організму. Обліпиха допоможе при серцево-судинних захворюваннях, гастритах, авітамінозі. Однак слід зауважити, що напій не вирізняється приємним смаком — покращити його допоможуть м'ята чи інші ароматні трави.

Чай з гілок черемхи

Чай із черемхи радять пити при дерматозі, ревматизмі. Діє як сечогінне. Свіжо заварений чай із гілок черемхи має ніжний рожевий колір, при тривалому настоюванні темніє і набуває присмаку деревини.

Для заварки важливо брати тільки здорові гілки. Однорічні молоді гілочки заварюйте просто з бруньками, а зі старих гілок беріть тільки бруньки. Прокип’ятіть їх 15 хвилин, залиште настоюватися, найкраще на всю ніч. Чай можна процідити, підігріти, але не можна повторно доводити до кипіння.

Чай з гілочок, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадное печиво з мигдалем за кілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним

Також Знай.uа" писав, Картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить