У період новорічних свят багато хто не може встояти перед розмаїтістю закусок, салатів та інших страв на столі, що загрожує зайвим переїданням. Якщо додати до цього всього ще алкоголь, то виходить вибухонебезпечний коктейль, який кожен організм переносить по-своєму.

Знай.uа звернувся до Світлани Фус, дієтолога проєкту "Зважені та щасливі", за порадою, як швидко прийти в себе після новорічних свят.

"Не потрібно робити те на свята, після чого треба приходити в себе, - говорить Фус. - Пити, вибачте мене, - не корисно. Їсти можна і олів'є, і шубу, і все інше, просто треба з розумом і в помірній кількості. Немає такої чарівної таблетки, яку я могла б прописати, і сказати, ось це допоможе".

За словами дієтолога, будь-яке похмілля триває до 4 годин.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"А потім все попускає. Є певний фізіологічний цикл. Потрібно витримати", - додала Світлана Фус.

Крім того, Світлана Фус проти будь-яких дієт і особливо голодування. Вона переконана, що ті, хто після свят сідають на дієти або влаштовують собі дні без їжі, роблять для здоров'я тільки гірше.

"Я дієти нікому не рекомендую. Якщо людина худне, їй можна їсти все. Голодування безглуздо. Можна влаштувати легкий варіант харчування, але їсти треба! Якщо людина не їсть, починаються проблеми з травною системою, особливо коли йде похмілля. Шлункового соку виділяється багато, плюс підшлункова залоза. Їжа має бути легкою і не повинна призводити до переїдання", - зазначила експерт.

Також Світлана проти раптового схуднення за прикладом когось.

"Для того, щоб починати худнути і щось робити з собою, потрібно спершу звернутися до фахівців. Якщо ти починаєш худнути за прикладом, у кого так вийшло, це зовсім не твій шлях. Фахівець зробить аналізи, подивиться, що не так і прийме рішення, як краще худнути. Дуже багато є речей, які залежать від конституції пацієнта", - підсумувала Світлана Фус.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що робити, щоб позбавитися від похмілля 1 січня.

Крім того, нові дослідження показали, що невелике ожиріння може бути корисним для здоров'я.

Також читайте, як відучити себе від нічних перекусів і не переїдати.