Наша печінка прцює більше будь-якого іншого органу. Як Попелюшка, вона здатна зробити все – гормони виділити, поживні речовини переробити, від токсинів очистити і від інфекцій захистити! Але ми її не жаліємо, і до того ж їмо що попало, і п'ємо без міри.

Як правило, саме печінка найбільше потрапляє під "удар" наших шкідливих звичок. Повідомляє Clutch.

Печінка — це той орган, неполадки з яким в першу чергу відчуваєш зовні. При забрудненні токсинами печінки, людський організм втрачає здатність худнути, тому ні одна дієта або комплекс вправ не допоможуть прийти у форму, поки будуть проблеми з цим органом.

Перші ознаки перевантаження печінки токсинами:

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Показати ще
  • Поганий стан волосся і шкіри. Як ми вже говорили вище, проблеми з печінкою в першу чергу відбиваються на нашому зовнішньому вигляді. Помітила ламкість, млявість волосся і лущення шкіри? Є привід замислитися про здоров'я печінки;
  • Біль у животі, зміна кольору випорожнень і почервоніння сечі, поява в них різкого, неприємного запаху;
  • Постійна слабкість і постійне почуття втоми;
  • Свербіж, висип на шкірі, частіше всього на спині;
  • Здуття живота може бути також одним із симптомів перевантаженості печінки.

Експерти нагадують, що з печінкою, як і з онкологічними захворюваннями, не варто зволікати. При перших же симптомах збою в її роботі варто звертатися до фахівця.

Так як багато захворювань печінки є наслідком неправильного способу життя, коригування потребують насамперед режим фізичної активності і характер харчування. Також сприятливий вплив на печінку надає відмова від шкідливих звичок. Велике значення має дотримання правил особистої гігієни, статевої гігієни, загальне підвищення імунітету.

Нагадаємо, експерти назвали найбільш корисний продукт від страшної хвороби. У проведеному американськими вченими дослідженні взяли участь понад 1100 чоловік.

Як повідомляв портал "Знай.uа", спаржу можна сміливо вважати найкращим весняним продуктом для підтримки здоров'я кишечника.

Також "Знай.uа" писав, медики розповіли про неймовірну користь східної пряности. Однако, застосовувати спеції в лікувальних цілях варто тільки після попередньої консультації з фахівцем.