Вживання шоколаду людьми середнього віку допомагає запобігти характерній втраті слуху і появі шуму у вухах.
Це вдалося з'ясувати вченим з Південної Кореї. Про їх роботу повідомляється на сайті наукового журналу Nutrients.
Фахівцям вдалося проаналізувати результати ряду досліджень, проведених у 2012–2013 роках в рамках національного обстеження здоров'я і харчування, перш ніж з'ясувати, як шоколад впливає на слух.
"Ми виявили, що серед людей, які вважали себе прихильниками шоколаду і регулярно вживали його, шоколад, менше тих, хто скаржився на проблеми зі слухом по мірі старіння. Дійсно, ризик втрати слуху у віці від 40 до 64 років у них виявився значно нижче в порівнянні з тими, хто не їв шоколад".
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Південнокорейські медики вважають, що низька схильність до вікової втрати слуху, а також краща захищеність людей від виникнення шуму пояснюється протизапальним ефектом шоколаду. Поліфенольні сполуки, що містяться в какао, володіють сильними антиоксидантними властивостями, що робить шоколад засобом боротьби із запаленнями.
За словами експертів, саме запальні процеси впливають на стан органів слуху і на його якість по мірі настання старіння.
Варто відзначити, що мова йде про шоколад, що містить мінімум цукру і високу концентрацію какао.
Нагадаємо, багато людей навіть не здогадуються про те, що вони їдять насправді. Багато ласощів і продукти приховують приголомшливий мікро-світ, який неможливо побачити неозброєним оком. Вчені вирішили показати людям, як насправді виглядає та чи інша їжа. Вони використовували потужний сучасний мікроскоп і отримали дивовижні фотографії, якими поділилися в мережі.
Як повідомляв портал "Знай.uа", регулярні вправи знижують тиск при гіпертонії настільки ж эффективо, наскільки і відповідні препарати.
Раніше портал "Знай.uа" писав, міжнародна група вчених визначила найнизькокалорійніші продукти.