Американські медики в п'яти штатах країни зафіксували епідемію кишкової інфекції, джерело якої поки що не вдалося встановити. Про це повідомляє Центр по контролю і профілактиці захворювань, передає видання Science Alert.

Згідно з інформацією, хвороба виникла через бактерії Escherichia coli – штаму кишкової палички O103.

Вперше про початок епідемії заявили ще 2 березня. Як повідомляється, «захворіло 72 людини у віці від одного року до 74 років». В той день відразу 36 хворих було виявлено в штаті Кентуккі.

Лікарі назвали такі симптоми інфекції: сильні спазми в шлунку, діарея і блювота. На даний момент про летальні наслідки поки не повідомлялося.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

За словами медиків, «патогенна бактерія походить від одного й того ж джерела, і може бути пов'язана з певним продуктом харчування, магазином чи мережею харчування». У той же час джерело інфекції ще не встановлено.

Варто відзначити, що з 2000-го року це вже вісімнадцятий спалах штаму в Сполучених Штатах.

Раніше ми писали про те, що в Запоріжжі та Запорізькій області через високий рівень захворюваності на грип та ГРВІ закрили на карантин десять шкіл.

У Запорізькій області було зареєстровано 8692 випадків захворювань на ГРВІ. Більшу частину хворих, а саме 69%, склали діти. У лікарню доставлено 188 осіб, з яких 113 - це діти.

Нагадаємо, за тиждень в Україні тричі відбувалися спалахи гострої кишкової інфекції. Перший спалах стався в школі міста Дніпро. Інша – у дитячому садку під Одесою, а третя – у Тернополі.

Як повідомляв портал Знай.иа, Італія ухвалила закон, який дозволяє навчальним закладам (школи та дитячі садки) не допускати до занять не щеплених дітей. Якщо дитину буде допущено до навчального закладу без щеплень, то на батьків чекає штраф на суму до 500 євро.

Також портал Знай.иа писав, що кір залишається основною проблемою українців - за даними столичних інфекціоністів, дві третини з тих, хто надходить в стаціонар госпіталізуються саме з цим захворюванням. Якщо в цифрах, то за 2018 рік захворіло 54481 осіб, з них померло – 16.