Продукти харчування можуть безпосередньо впливати на роботу мозку, стверджують вчені. А чи знали ви, які продукти можуть викликати порушення роботи головного органу та провокувати депресії?
Жирні кислоти. За словами медичних фахівців, неправильне співвідношення в раціоні жирних кислот омега-6 і омега-3 погано діє на функції пам’яті. Приймати омега-3 і омега-6 слід у співвідношенні 1:4 (в Україні, як вважають багато лікарів, вживання омега-6 має бути більш інтенсивним).
Алкоголь. Іспанські вчені встановили, що люди, які часто вживають алкоголь, відрізняються більш низькою продуктивністю розумової роботи. За словами фахівців, це відбувається через те, що мозок питущих відчуває збільшене навантаження. Люди, які часто вживають алкоголь, більше перевтомлюються і як наслідок це спричиняє більшу напругу на нервову систему.
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Жирне м’ясо. У ньому багато холестерину, який сприяє утворенню атеросклеротичних бляшок і закупорці судин. Вчені стверджують, що у любителів жирного м’яса можуть бути проблеми з епізодичною, просторовою і контекстною пам’яттю. Найбільш небезпечним наслідком любові до м’яса є розвиток хвороби Альцгеймера.
Смажені. Згідно з даними, опублікованими в Jama Neurology, що при частому вживанні класичної смаженої страви – картоплі фрі відбувається закупорка судин та підвищується ризик розвитку деменції.
Риба. не дивлячись на те, що ми часто чули лише про користь риби, втім, вчені кажуть, що це не зовсім так. Справа в тому, що деякі види риб акумулюють в собі речовини-забруднювачі, якими насичені сьогодні водойми. Наприклад, тунець накопичує ртуть – дана речовина токсична для мозку і нервової системи.
З високим глікемічним індексом. Дослідження показують, що жінки які активно вживають продукти з високим глікемічним індексом, більш схильні до депресії. Такі продукти сприяють різкому зростанню рівня цукру в крові і збільшення вироблення в організмі інсуліну. Отже, з обережністю слідвідноситися до білого хліба, рису, пластівців та картоплі.
Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я назвала найбезпечніші дієти.
Як раніше повідомляв "Знай.ua", науковці наглядно показали, що відбувається з мозком, якщо багато пити
Також Знай.ua" писав про те, що популярна зелень виявилася небезпечною отрутою.