Існує думка, що капустяна дієта - одна з найбільш простих і доступних, особливо, якщо дотримуватися її влітку, коли молодою капустою буквально завалені прилавки ринків і супермаркетів.

Є кілька варіацій капустяної дієти. Але в будь-якому випадку вона залишається ефективною і дозволяє схуднути на кілька кілограмів за два тижні. Також той, хто худне може нарешті зрушити вагу з "мертвої точки" за допомогою цієї дієти, якщо він встав і ніяк не знижується, незважаючи на зусилля.

Відомо, по-перше, капуста складається з харчових волокон, званих клітковиною, за рахунок чого очищається кишечник і прискорюється обмін речовин. По-друге, у капусті міститься багато вітамінів і мінералів, що в цілому корисно для здоров'я.

В-третіх, капуста - низькокалорійний продукт, на засвоєння якого організм витрачає багато енергії, тому їсти її можна в необмеженій кількості.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

І, по-четверте, капуста відмінно справляється з відчуттям голоду і не підпускає його найближчі 2-3 години після прийому їжі, в меню якого присутній цей овоч.

Принципи капустяної дієти: можна їсти будь-яку капусту брокколі, білокачанну, цвітну, червону, брюссельську; три рази на день необхідно з'їдати порцію салату з капусти, огірків, петрушки і оливкової олії; в якості перекусів вибирайте горіхи і натуральний йогурт; перед сном можна і навіть потрібно випити склянку кефіру не жирніше 2,5%; випивати за день півтора літра води; разом з капустяним салатом можна з'їдати по 150 г вареної риби або м'яса.

З капусти можна варити суп на овочевому бульйоні або капусняк з буряком, а також суп-пюре з брокколі або цвітної капусти. Ці перші страви можуть виступати альтернативою свіжому салату з капустою.

Бажано мінімізувати сіль, а краще - взагалі обійтися без неї хоча б тиждень. Те ж саме стосується і цукру, якщо ви п'єте зелений чай або каву вранці, то цукор доведеться замінити медом.

Нагадаємо, що дієтологи пояснили переваги харчування під час Великого посту.

Як повідомляв портал Знай.uа, дієта може принести тільки шкоду організму, спровокувати загострення хронічних захворювань або появу нових.

Також портал Знай.uа писав, що Великий піст 2019 триває 48 днів – він починається з 11 березня і триватиме в цьому році до 27 квітня.