Відомий український педіатр доктор Євген Комаровський розповів, як лікувати атопічний харчовий дерматит. Відповідь на питання про хворобу з'явилася у телеграм-каналі медика.

"Нам з трьох місяців поставили діагноз "атопічний дерматит, харчовий". До восьми місяців я вислуховувала, що, мовляв, "матуся щось з'їла", так як були ми на ГВ (а дієти матусі я дотримувалась строго). В прикорм введені були продукти, які ну дуже малоймовірно алергенні. Лікувалися ми полісорбом, лактазаром, мазали адвантаном, бепантеном, синофланом, один раз дали супрастин (все це призначав лікар)", - почала своє запитання порідіння.

За словами читачки, почервоніння ніяк не йшли, а лікарі не змогли прив'язати хворобу до конкретного продукту. Жорстка дієта не змогла допомогти дитині одужати.

"Нещодавно я помітила, що копійчаний вазелін освітлює червоність не гірше адвантану. Так, може, це просто чутлива шкіра? (У нас зима, батареї пашать жаром, але намагаємося зволожувати.) Влітку все тіло було чисте. Можуть доктора сплутати харчовий АД з чутливою шкірою (сухою шкірою) або з контактним АД?", - запитує молода мама.

Популярні новини зараз

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Комаровський порадив подивитися власне відео про атопічний дерматит і висловив свою думку.

"Головне, що ви повинні розуміти: якщо вашу дитину лікують дієтами годуючої мами і супрастином, то вам ще не вдалося зустріти лікаря, який має сучасні уявлення про те, що таке атопічний дерматит. Тому вам слід брати на себе відповідальність за здоров'я вашої дитини, вивчати серйозно тему і допомагати їй. Тим більше, що мама може допомогти набагато більше, ніж усі лікарі разом узяті".

лікар Комаровський

Нагадаємо, Комаровський розвінчав міфи про інгаляцію.

Раніше Знай.uа повідомляв, доктор Комаровський поставив Україні діагноз.

Також Знай.uа писав, Комаровський заборонив популярну кашу.