Відомий педіатр доктор Євген Комаровський розповів про мазь, яка повинна бути у кожній аптечці. Відповідне відео з'явилося у його профілі в Instagram. Передає Clutch.

"Протиалергічні ліки бувають двох видів. Перші, це креми та мазі на основі класичних антигістамінних препаратів. Другі – протиалергічні мазі на основі гормональних препаратів. При цьому, гормональні препарати, звичайно ж, набагато більш активні, ніж антигістамінні препарати", - заявив Коморовський.

За словами доктора, найефективнішими ліками для домашньої аптечки є одновідсоткова гідрокортизонова мазь.

"Гідрокортизонова мазь дуже ефективна, наприклад, при опіках кропивою, при укусах комах, при свербінні, який виникає на фоні атопічного або алергічного дерматиту. Величезна перевага саме цього препарату – гормон гідрокортизон, який входить до його складу, практично не всмоктується з поверхні шкіри". — пояснив він.

Популярні новини зараз

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Показати ще

Раніше повідомлялося, що легендарний телелікар Комаровский розвінчав міф про оксолінову мазь, яка залишається популярним в Україні противірусним засобом. Багато мам продовжують змазувати своїм дітям носики цією маззю, але чи є в цьому сенс?

Доктор вважає мазь "розкрученим ЗМІ та дворовими експертами комерційним продуктом", який не має заявленого дії на організм дитини. До того ж, може бути досить небезпечною.

Лікар-педіатр Євген Комаровський

"Довірливі люди змащують оксоліновою маззю дитячі носи, після чого у розпал сезону ГРВІ сновигають по супермаркетам, впевнені в чарівно-захисній силі диво-мазі", - заявляє Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський попередив про смертельну небезпеку.

Раніше Знай.uа повідомляв, Комаровський назвав золоті правила майбутнього папи.

Також Знай.uа писав, медики назвали 6 простих правил, які вбережуть вас від хвороб серця.