Дієта з сполуками, що містяться в зеленому чаї і моркви, зменшує симптоми хвороби Альцгеймера.
До такого висновку прийшла команда з Університету Південної Каліфорнії після того, як перевірили вплив різних дієт на когнітивні функції у мишей, пише Daily Mail.
У рамках експерименту дослідники вивели спеціальних гризунів, які генетично запрограмовані на розвиток цього захворювання.
Миші, яких утримували на дієтах, в якій зустрічалися з'єднання EGCG, демонстрували відновлення пам'яті і поліпшеня зорово-просторові навичків .Наприклад, гризуни змогли знайти вихід з лабіринту так само добре, як і здорові миші.
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
У рамках дослідження команда досліджувала два з'єднання, перше з яких — EGCG, яке зустрічається у великих кількостях в зеленому чаї.
EGCG вважається антиоксидантом, який запобігає утворенню вільних радикалів в організмі, захищаючи тим самим від пошкодження клітин і молекул.
Друге з'єднання, ферулова кислота (ФК), яка міститься в таких продуктах харчування, як морква, овес і помідори.
ФК також вважається антиоксидантом, який допомагає при лікуванні шкіри: сонячних опіків і зморшок.
Команда розділила мишей із хворобою Альцгеймера на чотири групи і додала однакову кількість здорових мишей в кожну.
Їм був наданий один з чотирьох раціонів харчування: і EGCG і ФК, тільки EGCG, тільки ФК, або плацебо.
Миші пройшли кілька нейропсихологічних тестів, які вимірюють такі показники, як пам'ять і зорово-просторові навички — як до, так і після прийому їжі.
Після закінчення трьох місяців миші, які знаходились на комбінованому раціоні харчування, працювали так само добре, як і здорові миші.
Тим не менш дослідники зазначають, що відкриття, яке зроблено на гризунах, можливо, не зможуть бути відтворені в організмі людини.
Проте вони додають, що отримані результати можуть призвести до використання рослинних добавок у поєднанні з ліками для профілактики або уповільнення симптомів слабоумства.
Дивіться також: Нейродегенеративні хвороби
Нагадаємо, корейські дослідники знайшли спосіб уповільнити розвиток деменції.
Як повідомляв портал "Знай.uа", люди, які страждають від захворювань легень мають підвищений ризик розвитку слабоумства.
Також "Знай.uа" писав, дослідники з Університету Дьюка в Дареме запропонували новий спосіб діагностики хвороби Альцгеймера.