Медики в усьому світі говорять про те, що алкоголь викликає сильну залежність. Професор Казанського державного університету та експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я Володимира Менделевича заявляє, що алкоголь є речовиною з високим аддиктивным потенціалом: за здатністю викликати залежність його перевершують тільки сильні наркотики-героїн та кокаїн. Чим регулярніше вживається спиртне, тим вище ймовірність того, що це стане залежністю.

Проводилися дослідження на мишах, які показали, що алкогольна залежність може сформуватися дуже швидко – з першого ковтка.

Швидше за все алкогольну залежність викликає пиво. Дослідники з медичної школи Університету Індіани встановили: пиво найбільшою мірою діє на систему винагороди мозку і викликає звикання. Причому це відбувається поза залежністю від міцності напою, на будь-яке пиво мозок реагує сильним викиданням дофаміну.

Проте залежність може розвинутися від будь-якого виду спиртного напою. Не існує безпечного кількості алкоголю. Серйозної шкоди здоров'ю здатні завдати навіть малі дози алкоголю і помітно підвищити ризик виникнення хвороб серця.

Популярні новини зараз

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

"Рішення вже прийнято": українців попередили про зростання тарифів

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

"згідно з Міжнародною класифікацією психічних і поведінкових розладів до "алкоголіків", або особам, які страждають алкогольною залежністю, відносяться ті, у кого виявляється синдром відміни (абстинентний), підвищення толерантності - прагнення "завищувати дозу" та інше. Кількість випитого, як і якість, не відносяться до діагностичним критеріям", - пояснює Менделевич.

Крім того, алкогольна залежність прискорює старіння. Зловживання алкогольними напоями старить тіло людини зовні і всередині.

Нагадаємо, дієтологи розвінчали головний міф про прийомі їжі. Варто з більшою обережністю рекомендувати сніданок.

Як повідомляв Знай. ua, вчені знайшли горіх, рятує від депресії. Дослідники проаналізували дані про здоров'я і звички 26656 людей.

Знай. ua писав, який алкоголь моментально викликає залежність. Виявилося, це не вино і навіть не горілка.