Правець - одна з небагатьох хвороб, ліки від якого до цих пір не знайдено. Про цю хворобу постійно вигадують міфи, а самой стурбованою аудиторією традиційно є молоді батьки. Доктор Комаровський розповів, що потрібно зробити, щоб ваша дитина залишалась в безпеці.

Відомий український лікар наполіг на тому, що вакцинація - єдиний дієвий спосіб профілактики правця, так як хвороба практично не піддається лікуванню. Заява педіатра викликало шквал обурення в мережі після того, як той виклав в свій Instagram відео, яке закликає до вакцинації дітей.

Навколо питання про те, робити щеплення чи ні, постійно ведуться суперечки. Прихильники традиційної медицини і популяризатори науки запевняють, що вакцини абсолютно безпечні і навіть необхідні для профілактики епідемій. Однак є й альтернативна думка - багато хто вважає, що щеплення погіршують імунітет і навіть можуть викликати аутизм. Як вакцинація може бути пов'язана з таким важким ментальним розладом, як аутизм, правда, найчастіше не уточнюється.

Читайте також:

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Як писав портал "Знай.ua", італійські вчені розробили ліки від самотності. Чудодійна таблетка прибирає почуття тривоги і допомагає людині знаходити нових друзів.

Ще портал "Знай.ua" писав, що медицина збирається стати доступнішими. В Україні скасують плату за 50 медичних послуг.

Також "Знай.ua" повідомляв, що регулярний стрес на роботі провокує збільшення ваги у жінок. "Ми виявили, що завищені вимоги до роботи привели до збільшення ваги у жінок, в той час як чоловіків толком не торкнулися", - стверджує провідний автор дослідження.