Кембриджські вчені знайшли механізм, який дозволяє деяким людям їсти, скільки захочеться і не набирати зайвих кілограмів.
Команда дослідників під керівництвом професора Садафа Фарукі (Sadaf Farooqi) вивчила групу близнюків і виявила, що на зміну маси тіла в значній мірі впливають наші гени, повідомляє PLOS Genetics.
Вчені зібрали показники здоров'я 2000 струнких людей без яких-небудь медичних показань або порушень харчування. Експерти співпрацювали з лікарями з усієї Великобританії, відбираючи зразки слини для аналізу ДНК і задаючи учасникам питання про загальний стан їх здоров'я і спосіб життя.
Слід відступитися і пояснити, що наша ДНК складається з послідовності молекул, відомих як пари підстав A, C, G і T, які утворюють генетичні області.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Їх порядок відповідає за те, як наше тіло функціонує і зміни орфографії, наприклад, буква С замість букви А, може вплинути не тільки на колір волосся і очей, але також і на вагу людини.
У рамках дослідження група вчених виявила кілька поширених варіантів гена, які й раніше звинувачували в ожирінні. Крім того, експерти виявили нові генетичні регіони, які відповідають за тяжке ожиріння, а деякі з них — здорову худобу.
Щоб подивитися, який вплив ці гени вплинули на вагу людини, дослідники підсумували внесок різних генетичних варіантів для розрахунку оцінки ризиків.
Важливо зазначити, що команда довела, що в ДНК худих людей рідше зустрічається гени, що провокують ожиріння.
Таким чином стрункі люди мають менше генів, які підвищують шанси на виникнення надмірної ваги.
"Легко судити і критикувати людей за їх вагу, але наука показує, що все набагато складніше. Нам набагато складніше контролювати свою вагу, ніж ми думаємо", — заявляє професор Фарукі.
Як повідомляв портал "Знай.uа", дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.
Також "Знай.uа" писав, яка дієта дійсно працює: без вуглеводів або без жирів.