Фахівці виявили новий спосіб, який позбавить потяг до шкідливої їжі. Про це повідомляє ресурс kedem.

Вчені з Університету Флориди стверджують, що дії запаху гамбургерів або піци протягом двох хвилин достатньо, щоб позбутися від бажання смакувати нездорову їжу. За словами експертів, аромат їжі в перші 30 секунд спокушає і змушує піддатися спокусі, але якщо перетерпіти ще 90 секунд, органи чуття будуть задоволені, і потреба в їжі відпаде. Отримані результати дослідження вказують на те, що розробка спреїв з ароматом їжі може допомогти приборкати бажання їсти жирну і солодку їжу і побороти епідемію ожиріння.

У ході дослідження добровольці піддавалися впливу запахів полуниці, яблук, печива або піци. Якщо люди вдихали аромати не більше 30 секунд, вони були безсумнівно налаштовані з'їсти продукт, запах якого вони відчували. Тим не менш, якщо вплив продуктових запахів тривало більше двох хвилин, учасники не бажали шкідливу їжу і з великим задоволенням з'їдали полуницю або яблука.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Вчені повідомляють, що, перетерпівши всього 120 секунд мук, можна сказати «немає» нездорової їжі і позбавитися від зайвих кілограмів. Таким чином, спреї з ароматами їжі можуть допомогти протистояти тязі до шкідливої їжі, ставши ключем до боротьби з епідемією ожиріння, так як оподаткування жирних і солодких продуктів навряд чи буде працювати належним чином, вважають фахівці.

Раніше повідомлялося про те, що вчені розповіли, чим насправді небезпечна жирна їжа. Також стало відомо, що вчені розповіли про нову небезпеку харчових добавок.