Ожина навіть у замороженому вигляді володіє величезними перевагами.
Її поживну цінність можна порівняти з малиною або чорницею, повідомляє Health.
Зараз розповімо детальніше про те, чому не варто відмовляти собі в ожині взимку.
Багато харчових волокон
ПФУ завітає в гості до кожного: нові правила призначення соціальної допомоги
Пенсіонерам подвоять доплати: хто отримає більше грошей
Українці, у вас є Приват24? Банк терміново звернувся до клієнтів із заявою, перевіряйте у себе
Графіки стануть коротшими: енергетики потішили прогнозом щодо відключень світла
Одна чашка свіжих ягід (або 1/4 чашки заморожених) містить близько 60 калорій, а також близько 8 грамів волокна. Це приблизно третина від денної норми.
Харчові волокна дарують відчуття ситості, допомагають при схудненні і регулюють рівень цукру та інсуліну в крові.
Ягоди покращують роботу шлунково-кишкового тракту: ожина — це пребіотики, тобто вони годують доброзичливі бактерії в кишечнику, які впливають на імунітет, настрій і запальні процеси.
Багата вітаміном С
Чашка ожини містить близько половини денної дози вітаміну С. Крім підтримки імунітету і здоров'я шкіри, цей потужний антиоксидант, необхідний для відновлення ДНК і вироблення колагену і серотоніну.
Підтримує здоров'я кісток
Одна порція ожини містить третину денної дози вітаміну К, який допомагає крові згортатися і необхідний для кісток.
Марганець, що міститься в ожині також зміцнює здоров'я кісток, а також вироблення колагену шкіри і суглобів.
Допомагає контролювати рівень цукру в крові
І захищає мозок теж
Антиоксиданти, що містяться в ягодах, знімають запалення мозку і змінюють спосіб спілкування нейронів, що захищає від втрати пам'яті, рухової дискоординації та запобігає зниженню когнітивних здібностей.
Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.
Також "Знай.uа" писав, що щоденне вживання чашки чаю або жмені ягід захищає від серцевих захворювань.