Ожина навіть у замороженому вигляді володіє величезними перевагами.

Її поживну цінність можна порівняти з малиною або чорницею, повідомляє Health.

Зараз розповімо детальніше про те, чому не варто відмовляти собі в ожині взимку.

Багато харчових волокон

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Показати ще

Одна чашка свіжих ягід (або 1/4 чашки заморожених) містить близько 60 калорій, а також близько 8 грамів волокна. Це приблизно третина від денної норми.

Харчові волокна дарують відчуття ситості, допомагають при схудненні і регулюють рівень цукру та інсуліну в крові.

Ягоди покращують роботу шлунково-кишкового тракту: ожина — це пребіотики, тобто вони годують доброзичливі бактерії в кишечнику, які впливають на імунітет, настрій і запальні процеси.

Багата вітаміном С

Чашка ожини містить близько половини денної дози вітаміну С. Крім підтримки імунітету і здоров'я шкіри, цей потужний антиоксидант, необхідний для відновлення ДНК і вироблення колагену і серотоніну.

Підтримує здоров'я кісток

Одна порція ожини містить третину денної дози вітаміну К, який допомагає крові згортатися і необхідний для кісток.

Марганець, що міститься в ожині також зміцнює здоров'я кісток, а також вироблення колагену шкіри і суглобів.

Допомагає контролювати рівень цукру в крові

Низький вміст цукру в поєднанні з високим вмістом волокон робить їх відмінним варіантом для регулювання рівня цукру та інсуліну в крові.

І захищає мозок теж

Антиоксиданти, що містяться в ягодах, знімають запалення мозку і змінюють спосіб спілкування нейронів, що захищає від втрати пам'яті, рухової дискоординації та запобігає зниженню когнітивних здібностей.

Нагадаємо, медики закликають виробників ополіскувачів для порожнини рота і зубних паст почати використовувати чорницю при виробництві своєї продукції.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.

Також "Знай.uа" писав, що щоденне вживання чашки чаю або жмені ягід захищає від серцевих захворювань.