Після затяжних зимових святкувань впоратися з апатією і поганим настроєм можна за допомогою активного відпочинку, приємного дозвілля в колі сім'ї, а також за допомогою зустрічей з друзями. Про це розповіла психолог Оксана Гомель у коментарі кореспонденту УНН, передає Хвиля.

"Поганий настрій, апатія – швидко беремо себе в руки і займаємося активними видами відпочинку. Не лежимо на дивані і не страждаємо через те, що ми не встигли виспатися, бо завтра на роботу і так далі, а знаходимо собі якісь розваги – ковзани, обов'язково прогулянки на свіжому повітрі, спілкування з друзями, якщо ви вдома – корисна розвага для всієї родини", — дала пораду психолог.

Як зазначає Гомель, для подолання апатії і поганого настрою важливо шукати позитивні моменти у всьому – і особливо, в роботі. Під час зустрічей з друзями – треба також уникати негативних тем (політика, погане здоров'я, нелюбима робота) і говорити виключно про позитивні моменти.

"Після Нового року у нас люблять поговорити про те, хто як зустрів, а потім стає сумно, забуваючи про буденні позитивних речах, які були до свят, тому що всі були в марафоні передсвятковому, випали з колії і ось цей момент треба просто проконтролювати, і повернутися в звичайну позитивну колію, в якій живете зазвичай", — зазначила психолог.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Також Оксана уточнила, що багато людей напередодні новорічних свят схильні до передсвяткової метушні, живуть у прискореному темпі і поглинені приємними клопотами, і після свят, логічно, переживають різку зміну настрою через зміни ритму життя. Здається ніби ви спустошені або чогось не вистачає.

Відзначимо, після тривалих свят на різдвяні свята слід перейти на триразове харчування, включити в меню багато овочів і зелені, спробувати голодувати, а також ввести фізичну активність.

Нагадаємо, важкі психологічні переживання підвищують ризик розвитку слабоумства. До такого висновку прийшли дослідники з Копенгагенського університету у співпраці з Датським центром досліджень проблем слабоумства.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Також "Знай.uа" писав, вчені Стенфордського університету навчилися пригнічувати відчуття болю, впливаючи на нейрони.