Люди, які з'їдають одне куряче яйце в день, мають менший ризик розвитку діабету 2-го типу.
До такого висновку прийшли дослідники з Університету Східної Фінляндії після обстеження крові чоловіків, що приймали участь в дослідженні факторів ризику ішемічної хвороби серця у східній Фінляндії, повідомляє журнал Molecular Nutrition and Food Research.


Раніше дослідники вже довели, що вживання приблизно одного яйця в день було пов'язано з більш низьким ризиком розвитку діабету 2-го типу серед чоловіків середнього віку.
За п'ять платежів – штраф до 85 тисяч: навіщо податкова "шпигує" за українцями через чеки
Гороскоп на сьогодні, 31 травня: кому загрожують конфлікти та розчарування
В Україні можуть ліквідувати ТЦК: мобілізацію хочуть реформувати, ухилянтів залишать у спокої?
Останні копійки відбиратимуть: українців хочуть зобов'язати сплачувати податки за всі перекази на карти
Дослідження показало, що зразки крові чоловіків, які вживали в їжу багато яєць, містили певні молекули ліпідів, які позитивно корелювали з профілем крові чоловіків, що не страждали на цукровий діабет другого типу.
Крім того, вчені виявили декілька біохімічних сполук у крові, які передбачали більш високий ризик розвитку діабету 2-го типу, включаючи тирозин.
Для розуміння механізмів, що лежать в основі фізіологічних наслідків вживання яєць, необхідні подальші детальні дослідження як з використанням клітинних моделей, так і з використанням сучасних методів.
Нагадаємо, європейські експерти заявляють, що користь цукрозамінників у чому перебільшена.
Як повідомляв портал "Знай.uа" штучні підсолоджувачі, що входять до складу дієтичних газованих напоїв, можуть спровокувати розвиток діабету 2-го типу.
Також "Знай.uа" писав, що міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.