Команда дослідників з Університету Бригама Янга і Університету штату Юта запропонувала нову методику вивчення розладів аутичного спектру.

Вчені провели структурні і функціональні МРТ-сканування 37 дітей та підлітків з аутизмом, включаючи 17 дітей з низькими когнітивними і вербальними здібностями (НКВЗ) і середнім IQ 54, без використання седативних препаратів, повідомляє журнал Molecular Autism.

Справа в тому, що процес сканування сам по собі здатний налякати будь-кого. Уявіть, ви лягаєте на рухомий стіл, який заїжджає у камеру МРТ на 45 хвилин. Весь цей час пристрій сканує ваш мозок, видаючи гучні і лякаючі звуки. Для дітей та підлітків з аутизмом і низькою вербально-когнітивної активністю — це практично нездійсненно.

Тому вчені створили відео, що пояснює покроковий процес МРТ, який діти можуть переглянути вдома кілька разів перш, ніж відвідати діагностичний центр. Вчені також надали сім'ям аудіофайли, які допоможуть підготуватися до звуків, які малюки почують в апараті.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Також, коли діти приїжджали на сканування, дослідники дозволили їм взаимодействовать з машиною, щоб вони могли бачити, як вона працює.

Команда виявила, що у групі НКВЗ деякі мозкові мережі "просто працювали не так синхронно", як раніше. Медики також виявили зниження активності між лівою і правою півкулями. Крім того, мережевий зв'язок був вище в групі НКВЗ.

Розуміння того, що відбувається в мозку, як обробляється інформація і що є або не обслуговується дозволить дослідникам і лікарям покращити життя людей з аутизмом і сімей.

В подальшому команда хотіла б проводити наступні сканування з одними і тими ж дітьми, а також отримувати більш великі зразки кожної з груп.

Нагадаємо, спосіб мислення у чоловіків і жінок дійсно розрізняється.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нестача серотоніну призводить до розвитку аутизму.

Також "Знай.uа" писав, жінки, які приймать парацетамол під час вагітності, можуть послабити інтелектуальний розвиток майбутньої дитини.