Процес старіння в організмі сучасних людей починається з 39 років. Про це повідомляють американські вчені на MedikForum.

Вчені з США прийшли до висновків про вік початку старіння, грунтуючись на результати масштабних досліджень. Експерти пояснили результати.

У 39 років в організмі людини починає відбуватися механізм згасання фізичної та розумової активності, а також знижується вироблення речовини мієліну, який захищає нервові клітини. Як результат – в організмі починають розвиватися вікові захворювання, які згодом "відображаються" як на обличчі, так і на загальному самопочутті.

Головною ознакою, на який варто звернути увагу, є біль і скутість в суглобах. Також свідчить про початок старіння організму постійна втома.

Популярні новини зараз

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Одним з факторів, на який варто звернути увагу, є біль у тілі навіть при незначних фізичних навантаженнях і нестерпне бажання спати.

Раніше вважалося, і на це звертали увагу фахівці з Університету Північної Кароліни, що у віці 25 років у людини вже можна помітити ознаки початку старіння. Якщо не звертати на них уваги, вести нездоровий спосіб життя, з низькою фізичною активністю, то незворотні процеси старіння в організмі можуть початися ще до 30-річчя.

Раніше повідомлялося, що додавання подрібненого сирого шпинату в молочний коктейль повністю розкриває оздоровчий потенціал листових овочів.

Температурна обробка навпаки розщеплює антиоксиданти в його складі, в той час, як подрібнені сирі листя у поєднанні з йогуртом або молоком сприяють виділенню потужного поживного лютеїну.

Нагадаємо, взимку люди швидше старіють: несподівані висновки вчених. Дослідження все частіше пов'язують наявність набряклості і кіл під очима з нестачею в організмі вітамінів D і K.

Як повідомляв Знай. ua, вчені посилили морквяний вітамін для боротьби з хворобами мозку. Як ретинол впливає на нервову систему людини.

Знай. ua писав, що нейрохірурги запропонували лікувати панкреатит електричним струмом. Американські біоінженери розробили гаджет, який знижує біль, що виникає в результаті хронічного панкреатиту.