Вчені Бірмінгемського університету виявили білок, який послужить основою для нового методу лікування шкірних захворювань.

Білок являє собою фрагмент великої молекули під назвою JARID2, яка, як вважалося, зазвичай зустрічається у ембріонів і регулює утворення тканин і органів, повідомляє Medical Xpress.

Проте останнє дослідження показало, що молекула також відповідає за розподіл клітин з шкіри, в залежності від їх функцій. У рамках експерименту вчені дублювали нещодавно виявлений білок ΔN-JARID2.

"При деяких захворюваннях клітини втрачають здатність диференціюватися і починають розмножуватися швидше. Здатність передавати клітини назад в їх звичайний життєвий цикл може полегшити процеси, що стоять за хворобою", — заявляє авторка дослідження Адіті Канхере (Aditi Kanhere).

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Це стосується і псоріазу, який виникає в результаті швидкого розмноження клітин шкіри, котрі виштовхуються на поверхню. В результаті цього на поверхні утворюються недозрілі тканини, які викликають плями червоного кольору.

Дослідження доктора Адіті Канхере показали, що ΔN-JARID2 присутен в шарах шкіри, де відповідає за підтримання тканинами їх звичайного диференціального стану, необхідного для правильного формування шарів шкіри.

Відкриття дослідників привернуло увагу патентної команди Університету Бірмінгема, яка вже подала заявку на патент для використання молекули ΔN-JARID2 в рамках генної терапії, спрямованої на лікування шкірних захворювань.

В даний час команда дослідників вивчає, як формується ΔN-JARID2 та його вплив на розвиток хвороб, в той час як команда патентознавців сподівається, що це відкриття в кінцевому підсумку призведе до нових методів лікування шкірних захворювань.

Нагадаємо, люди, які страждають від псоріазу, два рази частіше піддаються ризику розвитку певних захворювань кишечника.

Як повідомляв портал "Знай.uа", що існує 11 факторів, що викликають псоріаз.

Також "Знай.uа" писав, чому ми чешемся.