Проблема високого тиску турбує тих, хто живе в хронічному стресі і тих, хто має шкідливі звички, а також нерегулярне і незбалансоване харчування.

найшвидший і популярний спосіб знизити високий тиск в домашніх умовах – скористатися холодною водою. У ємність потрібно набрати холодної води і полоскати в ній ноги пару хвилин. Краще всього це зробити сидячи на стільці і опустивши ноги у воду.

Як альтернативу можна під проточною холодною водою потримати кілька хвилин руки. Важливо омивати водою руки від долонь до передпліччя рівномірно. Після цього потрібно побризкати водою обличчя і докласти змочену ганчірку на сонячне сплетіння.

Як засіб для того, щоб збити високий тиск використовують звичайний чай з м'ятою або суміш з склянки мінеральної води, столової ложки меду і соку половини лимона. Випити воду важливо за один прийом. Протягом 20-30 хвилин відчуєте полегшення, а тиск знизиться на 15-20 пунктів.

Популярні новини зараз

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Як не дивно, але гаряча ванна для рук також здатна збити підвищений артеріальний тиск. Температура води повинна бути близько 45 градусів, час процедури – 10 хвилин.

У разі різкого стрибка тиску в першу чергу потрібно розслабитися і постаратися затримувати дихання на видиху на 8-10 секунд протягом трьох хвилин. Такий прийом здатний знизити тиск на 30 пунктів за короткий термін.

В той момент, коли ви відчуваєте, що тиск почав підвищуватися, потрібно випити валер'янки і трохи полежати. Однак не варто нехтувати походами до лікаря і пам'ятати, що часті перепади тиску можуть перетворитися на гіпертонію.

Нагадаємо, аритмію замовляли? Як "енергетики" заважають роботі серця. Названа ще одна причина аритмії.

Як повідомляв Знай. ua, вчені нарешті знайшли рішення всіх проблем: рак, безпліддя та психічні розлади. Дослідники з'ясували, що дефіцит цього з'єднання робить нестабільною X-хромосому.

Знай. ua писав, про невгамовний імунітет: біологи розкрили таємницю хронічної втоми. Може імунна система "втомити" організм.