Наближаються новорічні свята, які для українців традицйно супроводжуються гучними застіллями з алкоголем.

Фахівці проаналізували спиртні напої і склали рейтинг чотирьох найнебезпечніших із них, пише Clutch.

Пиво

Популярні новини зараз

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Показати ще

У невеликих дозах цей напій не так вже й шкідливий, але якщо вжити більше двох склянок-можуть початися серйозні проблеми з печінкою. Крім того, саме цей вид алкоголю викликає найсильнішу залежність. Не дарма навіть є окремий термін "пивний алкоголік".

Лікер

Солодкий смак лікеру "обманює" та буквально знищує відчуття самоконтролю, тому випити його можна дуже багато, що для підшлункової залози стане справжнім ударом. Також не варто забувати, що в лікері міститься велика кількість цукру, що загрожує швидким набором зайвих кілограмів.

Шампанське

Найпопулярніший напій новорічного столу дуже часто викликає проблеми з печінкою і шлунком (часом, викликаючи серйозне отруєння). Тому вживати його слід вкрай обережно.

Коктейлі

Як правило, алкогольні коктейлі занадто калорійні, виною чому високий вміст цукру в них. Тому їх часте вживання може з легкістю спровокувати ожиріння, попутно зіпсувавши зуби і печінку.

Нагадаємо, більшість алкогольних напоїв представляють із себе вуглеводи в рідкій формі.

Якщо ви дотримуєтеся кетогенної дієти і не проти іноді пропустити коктейль, то ця новина напевно засмутила вас, повідомляє Health.

Відмова від алкоголю — взагалі відмінна ідея, але якщо вам не хотілося вирішувати цю проблему настільки радикально, то є пару варіантів.

Раніше Знай.uа писав про те, що нещодавно ЗМІ писали про те, що келих вина або пива в день скорочує ваше життя. Однак ці висновки засновані на часткових дослідженнях алкоголя.

Ніхто не заперечує той факт, що люди п'ють занадто багато. Протиріччя в тому, чи безпечні низькі рівні споживання, пише Conversation.

Також Знай.uа повідомляв, що ліки не можна запивати алкоголем знають всі, але причини цієї заборони відомі не кожному.