Голодування збільшує тривалість життя, уповільнює процес старіння і покращує здоров'я.
До такого висновку прийшли вчені з Гарварду після вивчення того, як утримання від їжі впливає на активність мітохондріальних мереж всередині наших клітин, повідомляє New Atlas.
В експериментах на нематодах вчені встановили, що обмежене харчування провокує стан гомеостазу в мітохондріальних мережах, що дозволяє забезпечити здорову пластичність між їх станами.
Соцпрацівники ходитимуть по домівках: до кого прийдуть з перевіркою
Учням 9-х класів повернуть обов'язкові іспити: що складатимуть
Кабмін ухвалив тариф: скільки будемо платити за куб газу з 1 січня
Покарання за банківські картки: українців востаннє попередили
Дослідження також показало, що голодування покращує мітохондріальну координацію з пероксисомами —типом органел, яка збільшують окислення жирних кислот.
"Обмеження харчування та періодичне дотримання постів, як було показано раніше, сприяють здоровому старінню. Як тільки ми зможемо повністю розібратися в тому, чому так виходить, то кількість терапевтичних переваг складно передбачити", — резюмує провідна авторка дослідження Хезер Вейр (Heather Weir).
Як повідомляв портал "Знай.uа" дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, на 22 % рідше страждають від інсульту.
Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.