Кетогенна дієта — популярна дієта, основа якої жири і білки. Вуглеводи не вітаються, лише у малих граммовках близько 20 в день.

Дієтологи вважають, що нестача вуглеводів в раціоні призводить до виникнення стану кетозу, який починає спалювати власні жири тіла, нагадує Health.

І ось ви відмовилися від хліба, овочів, фруктів і цукру в раціоні, вирішили перевірити на собі ефективність кетогенної дієти. Однак не спрацювало.

Не поспішайте кидати дієту. Можливо, ви просто щось зробили не так. Зараз перелічимо чотири поширених випадку, коли кетогенна дієта не спрацьовує.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

1. У вас не почався кетоз

Це звучить безглуздо, але буває і так. Для того, щоб переконатися в зворотному необхідно здати сечу або кров на аналіз змісту кетонів.

2. Ви їсте занадто багато білкової їжі

Слід розуміти, що жир служить основою дієти. Білкова їжа не повинна домінувати у вашому раціоні. Відсоток продуктів, що містять білок, може варіюватися від 6 до 25 % щоденних калорій.

3. Ви харчуєтеся продуктами, що містять вуглеводи

Молочні продукти, горіхи та овочі — все це кето-френдлі продукти, але також в їх складі можна виявити вуглеводи. Люди, які перейшли на кетодієту, повинні обмежити споживання вуглеводів до 2-5% від їх щоденних калорій.

4. Ви п'єте занадто багато калорій

Не має значення, яка група поживних речовин спалює ваші жири, якщо ви їсте більше калорій, ніж ваше тіло потребує, ви набираєте вагу.

Не забувайте, що коли ви дотримуйтеся певної дієти, яка обмежує конкретну групу продуктів харчування або основну живильну речовину, необхідно підрахувати норму необхідних калорій, що містяться у вашому раціоні.

Нагадаємо, чотири факти, які потрібно знати про кетодиете, якщо ви займаєтеся спортом.

Як повідомляв портал "Знай.uа" існує топ-7 причин не переходити на кетодиету.

Також "Знай.uа" писав топ-9 вуглеводних продуктів, які можна їсти, якщо ви на кетодієті.