Зазвичай дієтологи рекомендують нам уникати вуглеводів в раціоні, якщо ми хочемо виглядати стрункими.
Однак нове дослідження Сіднейського університету навпаки припускає, що низькобiлкова дієта з високим вмістом вуглеводів продовжує життя і перешкоджає розвитку слабоумства, повідомляє Daily Mail.
Дана наукова робота вперше виявила, що низькобілкові дієти з високим вмістом вуглеводів надають захисний ефект на мозок.
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Слід зазначити, що білково-вуглеводний раціон ні в якому разі не можна назвати новою примхою.
Автор дослідження і професор Девід Ле Кутер (David Le Couteur) заявив, що населення японської Окінави і багатьох частин Середземного моря, давно дотримуються такого раціону.
Щоб перевірити вплив дієти, медики годували мишей продуктами, які містять крохмаль та казеїновий білок.
Низькобiлкова дієта з високим вмістом вуглеводів поліпшила показники здоров'я гіпокампу у мишей. До того ж раціон виявився корисніше низькокалорійної дієти.
Раннє схоже дослідження, яке теж провів Центр Карла Перкінса з Університету Сіднея, показало, що білково-вуглеводні дієти настільки ж ефективни, як низькокалорійні дієти. Обидва раціону позитивно впливають на тривалість життя, роботу мозку і шлунково-кишкового тракту.
Нагадаємо, деякі дослідники вважають, що низьковуглеводні дієти — кращий спосіб позбутися від зайвих калорій.
Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.
Також "Знай.uа" писал, що нове дослідження виявило раніше невідомі механізм ефективності безглютенової дієти.