Погано просмажена баранина може призвести до зараження сальмонельозом.
До такого висновку прийшли представники Агентства харчових стандартів після того, як в червні у Великобританії спостерігався спалах сальмонельозного харчового отруєння, від якого постраждало 165 осіб, повідомляє BBC.
Люди можуть заразитися ними через воду або їжу. Інфекція супроводжується ураженням шлунково-кишкового тракту: нудота, блювання, діарея, спазми в животі.
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Сальмонельоз може поширюватися від людини до людини, проте дотримання гігієни, миття рук до і після відвідування туалету зменшує ризики.
Крім цього, дотримання технологій приготування їжі гарантує, що будь-які шкідливі бактерії будуть вбиті. Завжди перевіряйте рекомендації по упаковці продуктів і дотримуйтесь інструкцій.
Особлива небезпека криється в фарші з баранини. Його необхідно ретельно прожарити перш, ніж подати до столу.
Аналогічне зауваження стосується і бургерів. Будь-які бактерії з подрібненого м'яса можуть опинитися на булочці, тому слід також проводити термічну обробку.
Нижче список продуктів крім баранини, які не слід подавати сирими або погано пожаренными:
— домашня птиця;
— свинина;
— субпродукти, включаючи печінку;
— гамбургери;
— сосиски;
— м'ясні рулети;
— шашлики;
— будь-який фарш.
І найголовніше, дотримуйтесь цих простих правил, щоб не підхопити небезпечну інфекцію:
— ретельно мийте руки після дотику до сирого м'яса, тримайте його окремо від інших продуктів в холодильнику, використовуйте різні обробні дошки і ножі;
— при приготуванні м'яса, розріжте його по середині, щоб упевнитися, що воно не вогко;
— стейки з яловичини і баранини не є небезпечними, якщо пройшли належну термічну обробку.
Нагадаємо, дієта, багата на жирну рибу, продовжує життя і сприяє здорової старості.
Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.
Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.