Стрес — це захисний механізм організму, вироблений еволюційним шляхом, що допомагає нам у складні і небезпечні часи.

Але регулярне напруга може нашкодити організму як на фізичному, так і психологічному рівні, повідомляє The Guardian.

Тому управління стресом дозволяє запобігти виснаженню нервової системи, гіпертонію, інфаркт та інші захворювання, викликані цим станом.

І ось сім ефективних і простих способів подолати стрес:

Популярні новини зараз

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

1. Встановіть причину

Спазм м'язів, перевтома, головні болі? Робота, відносини, життєві негаразди? Постарайтеся розібратися, чим викликаний стрес у вашому житті. Всі проблеми можна розділити на три категорії: ті, у яких є практичне рішення; ті, які з часом налагоджуються; і ті, які ви не можете контролювати. Постарайтеся вирішувати перший тип, а інші — ігноруйте.

2. Займайтеся

Вправи не позбавлять вас від стресу, зате прочистять голову і допоможуть з іншого боку подивитися на проблеми. Наприклад, йога заспокоїть, а заняття з боксерською грушею дадуть виплеснути гнів. І не намагайтеся подавити стрес курінням, алкоголем або подвійний еспресо: все це лише ускладнює ситуацію.

3. Спілкуйтеся

Якщо ви екстраверт, не забувайте ділитися проблемами з близькими і друзями. Можливо, вони предложут вам нове несподіване рішення, яке ви не помічали раніше.

4. Відкладіть телефон

Ні, не треба ставити смартфон в "Режим польоту" або намагатися рідше заглядати в нього: це рідко працює, всі розуміють. Просто перед сном покладіть його в ящик, прийміть ванну, подивіться фільм або почитайте книгу. Навіщо вам перед сном перевіряти робочі листи або гортати нескінченні досягнення ваших свертсников в соціальних мережах?

5. Прочистіть голову

Можете бути скептиком, скільки вам вигідно, але останні дослідження показали переконливі докази, що заняття йогою вiсiм тижней допомагають навчитися керувати гнівом.

6. Складіть список

По-перше, ви нічого не забудете. По-друге, зрозумієте масштаби того, що вам потрібно виконати. Починайте з простих завдань, щоб "розігріти" себе, а потім переходьте до складних.

7. Правильно харчуйтеся

За словами дослідників, раціон харчування безпосередньо впливає на ваш настрій. Шкідлива їжа делат вас апатичним, тому дотримуйтеся дієти з високим вмістом клітковини, вуглеводів, фруктів і овочів. Намагайтеся уникати жирної їжі, кофеїну і цукру.

Нагадаємо, чи правда, що успіх любить психопатів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", що таке синдром самозванця і як від нього позбутися.

Також "Знай.uа" писав про фантосмии — різновиди нюхових галюцинацій.