Регулярне куріння марихуани збільшує ризик виникнення інсульту на 15 %.

До такого висновку прийшли дослідники Університету Авалона, які проаналізували дані про госпіталізацію понад 2,3 мільйонів споживачів каннабіса в період з 2010 по 2014 рік, повідомляє Daily Mail.

Тим не менш, дослідження проводилося серед дорослих споживачів марихуани, тож медики сумніваються, що такі дані можуть бути виявлені серед дітей і підлітків.

В основному аналіз торкнувся людей у віці від 18 до 84 років, які вживали канабіс в рекреаційних цілях і перебували на лікуванні в лікарні. Серед 2,3 мільйонів учасників дослідження інсульт спостерігався у 32 231 людини (1,4 %); ішемічний інсульт — у 19 452 обстежених.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Слід зазначити, що в період за 4 роки ймовірність інсульту збільшилася з 1,3 % до 1,5 %; а випадки ішемічного iнсульту збільшилися з 0,7% до 0,9%.

Серед користувачів, які не вживають канабіс, частота інсульту залишалася незмінною протягом усього періоду дослідження.

Медики вважають, що результати їх наукової роботи потребують подальших проспективних досліджень, оскільки суперечать попереднім висновком про те, що куріння марихуани знижує ризик виникнення інсульту, так як збільшує кровопостачання мозку.

Інсульт — друга провідна причина смерті та інвалідності в усьому світі. Кожну секунду усього світу хтось переживає інсульт, а кожні 6 секунд – помирає від нього.

У США рекреаційна марихуана легалізована в дев'яти штатах, включаючи Каліфорнію, Колорадо і Массачусетс. Канабіс можна також приймати для медичних цілей в 30 таких штатах, як Іллінойс, Флорида та Каліфорнія. Оклахома — єдиний штат, який дозволяє вживати марихуану тільки за рецептом.

Нагадаємо, вживання марихуани, а також продуктів на її основі, змінює сприйняття болю.

Як повідомляв портал "Знай.uа" марихуана викликає сексуальне бажання у жінок. За словами дослідників, споживання невеликих кількостей до сексу може збільшити лібідо у жінок, яке, в свою чергу, виробляє позитивні ендорфіни і збільшувати вагінальну мастило

Також "Знай.uа" писав, що 17 жовтня 2018 року, в Канаді набув чинності закон, який легалізував зберігання і вживання марихуани.