Дієтологи та фахівці з питань харчування оприлюднили список харчів, які можна вживати вночі без шкоди для здоров'я.

Якщо вам складно не заглядати посеред ночі у холодильник, то варто звернути увагу на ці продукти. Адже, вживаючи їх вночі ви отримуєте лише користь, вони не заважають заснути, не обтяжують шлунок та досить позитивно впливають на ваш організм та фігуру.

Отже, дієтологи рекомендують вживати біле м'ясо птиці - наприклад, курячу грудку.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Бажано, аби м'ясо було відварне, а не сильно засмажене. Таке м'ясо багате на триптофан - особливу амінокислоту, яка підвищує настрій та навіть допомагає заснути. Саме відсутність цієї важливої амінокислоти сприяє розвитку серцево-судинних захворювань у людини.

Також вночі можна сміливо вживати кефір. Цей продукт харчування є досить легким для шлунку, чудово втамовує голод та сприяє покращенню травлення. Крім того, він не є калорійним, тому зайва вага вам не загрожує.

Ще одним досить корисним продуктом для вживання вночі є гарбуз. Він насичений різноманітними вітамінами і чудово підійде для нічного перекусу.

Не стане великим навантаженням для вашого шлунку і риба. Більшість сортів риби містять низку амінокислот, жирів та вітамінів, зокрема вітамін B6. Він важливий для синтезування в організмі мелатоніну, гормону сну.

Найбільш цінними у рибі є жирні кислоти, зокрема омега-3, адже вони відсутні в інших продуктах.

Завдяки вживанню цих жирних кислот відбувається різке скорочення концентрації холестерину в крові. Внаслідок цього відбувається покращення стану та роботи головного мозку, судин серця. Зменшується ризик утворення бляшок, що блокують проходження крові через судини.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про те, як правильно харчуватися чоловіками, аби позбутися великого живота. Зокрема, потрібно вживати продукти, багаті на цинк, магній а також урізноманітнити своє харчування.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цьогоріч, у Порошенка візьмуть під контроль харчування армії.

Також "Знай.uа" писав, як правильно харчуватися, аби набрати м'язову масу.