Бюджетний напівфабрикат делікатес часто найоптимальніший варіант для студентів, школярів, багатьох офісних працівників і не тільки. Практично кожен, хоч раз в житті їв локшину швидкого приготування, а деяким вона припала до смаку. Про шкоду цього продукту написано не мало. Медики попереджають, що вживаючи таку локшину страждає весь організм людини.
Нещодавно наукові співробітники Сибірського університету науки і технологій провели дослідження, в результаті якого з'ясували, що локшина швидкого приготування не призведе до отруєння, якщо їсти її в помірних обсягах, до того ж ця їжа пройшла всі перевірки, а значить придатна до поїдання.
Саме останній компонент не є корисним у зв'язку з вмістом насичених жирів, які призводять до появи атеросклеротичних бляшок, при цьому не представляє шкоди для організму.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
"Це натрієва сіль амінокислоти, якої в будь-якій бифштексе більше, ніж у "Дошираку", — йдеться в повідомленні.
Також не дуже корисне пшеничне борошно, бо вона складається з зерен. У результаті операції з переробки зерна в ньому знижується чисельність вітамінів і клітковини.
Крім того, в локшині швидкого приготування є кислоти і консерванти, але якщо вживати рідко цей продукт, то він не принесе шкоди. Вчені рекомендують різноманітний раціон, куди входить свинина, яловичина, овочі і фрукти.
"В тих кількостях, в яких різні речовини містяться у локшині, вони не приносять шкоди організму. Однак постійно харчуватися тільки (локшиною - ред.) не можна, адже в ній недостатньо білків і жирів", - резюмували фахівці.
Як повідомляв портал "Знай.uа", нещодавно австралійські вчені знайшли зв'язок між операційно-розумовою діяльністю мозку людини і режимом харчування вранці.
Також "Знай.uа" писав, жирний сніданок призводить до колосальних змін у мозку всього за кілька днів. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Маккуорі в Сіднеї, після експерименту за участю 102 осіб.