Жирний сніданок призводить до колосальних змін у мозку всього за кілька днів.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Маккуорі в Сіднеї, після експерименту за участю 102 осіб, пише Conversation.

Добровольців розділили на дві групи: перша — харчувалися сніданком з високим вмістом жирів і цукру; друга — притримувалася здорової дієти. Експеримент тривав чотири дні.

На сніданок учасників з першої групи покладався підсмажений сендвіч і шоколадний молочний коктейль.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Медики провели тести на пам'ять і розумові здібності до і після сніданку в перший і четвертий дні. Найменші показники були у тих, хто дотримувався жирної дієти.

"Зміни рівня глюкози в крові може погіршити метаболізм глюкози і сигналізацію інсуліну в мозку", заявив Донинич Тран (Dominic Tran), науковий співробітник з науковим дослідженням у Сіднейському університеті.

Також дослідження показало, що люди, що снiдають жирною їжею, не завжди могли відрізнити почуття голоду від насичення. Вважається, що справа в гіпокампі, який контролює рівень цукру в крові і також впливає на апетит.

Аналогічні результати дали окремі дослідження Університету Оксфорда. Дорослі, які протягом п'яти днів дотримувалися дієти з високим вмістом жирів, також показали незадовільні результати в тестах на пам'ять і когнітивні здібності.

Шістнадцять чоловіків у віці від 19 до 28 років дотримувалися жирної дієти з низьким вмістом вуглеводів. Дієта були персоналізована для кожного учасника і контролювалися дієтологом.

Раціон складається на 70 % з жирна, 4 % вуглеводів і 26 % білка. Порівняйте її зі здоровою дієтою: 50% вуглеводів, 24 % жиру, 26 % білка.

Щоранку чоловіки здавали зразки крові і проходили когнітивні тести. Результати аналізів показали, що кількість циркулюючого жиру в крові хворих їдців на 44 відсотка вище, ніж у інших учасників.

Також скоротилася їх здатність концентрації, швидкість пам'яті і здатність згадувати інформацію.

Нагадаємо, м'ясні напівфабрикати і оброблене м'ясо збільшують ризик виникнення раку молочної залози у жінок, заявляють дослідники з Гарварду.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Також "Знай.uа" писав, що високий рівень антимюллерового гормону у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.