Шведські вчені запропонували новий спосіб лікування серйозного нейродегенератівного захворювання — хвороби Альцгеймера.

Новий метод — результат спільної роботи Кембриджського університету і Університету Лунда (Швеція), пише Medical News Today.

Раніше вчені припустили, що хвороба розвивається швидше за все в результаті накопичення токсичних олігомерних білків.

"Оскільки патогенами є невеликі скупчення білків, відомих як олігомери, ми змогли розробити стратегію лікування, націлену на ці токсичні частинки", — заявляє старший науковий співробітник Мішель Вендрюсколо (Michele Vendruscolo), професор кафедри хімії в Кембриджі.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

При хворобі Альцгеймера скупчення олігомерних білків вбивають здорові клітини мозку. Тому тепер необхідно розробити лікарські засоби, що знизить кількість олігомерів.

У нашому мозку iснує "система очищення" від таких білків, але з віком її ефективність знижується, що призводить до скупчення небезпечних білків.

"Невідповідні і агреговані білки" пов'язані не тільки з хворобою Альцгеймера, але також з хворобами Паркінсона та багатьох інших людей.

Вчені з Кембриджу заснували біотехнологічну компанію, щоб застосувати свої дослідження для пошуку нових діагностичних і лікувальних процедур для хвороби Альцгеймера та інших захворювань, які виникають через неправильні білків.

Медики сподіваються розпочати клінічні випробування над першою партією препаратів-кандидатів приблизно через 2 роки.

Нова стратегія містить підхід, називається хімічною кінетикою, який допоможе у вивченні "высокодинамичного" процесу агрегації токсичних білків і визначення його джерела.

Нагадаємо, вчені з'ясували причину синдрому Туретта.

Як повідомляв портал "Знай.uа" міжнародна група вчених вважає, що стародавній ретровірус може бути пов'язаний з виникненням наркозалежності у сучасних людей.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.