Вчені з Лос-Анджелеса представили перепарат Metavert, який здатний боротися з раком підшлункової залози.

Про це повідомляє Naked Science.

Як заявлено в дослідження препарат зумів блокувати ріст і резистентність ракових клітин, що привело до позитивного результату при хімічній терапії. Виживаність при цьому зросла на 50%.

"Це неймовірний крок до того, щоб збільшити виживаність серед пацієнтів з раком підшлункової залози. Наступні випробування пройдуть на людях. Якщо результати підтвердяться, то у нас з'явиться ліки, що дозволяють продовжити життя пацієнтів з аденокарциномою, яка зараз дуже важко піддається лікуванню", - розповів автор дослідження Муад Еддеркауї.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Як наголошується, рак підшлункової залози - це один з найбільш небезпечних і поширених видів раку.

Раніше повідомлялося, що високий рівень антимюллерового гормону (АМГ) у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.

До такого висновку прийшли дослідники з університету Нью-Йорка після того, як вивчили понад 6000 зразків крові жінок із США і Європи в період пременопаузи, пише Daily Mail.

Антимюллеров гормон обмежує процеси надмірного зростання у репродуктивних органах чоловічого та жіночого організмів. Його називають "лічильником яйцеклітин" оскільки встановивши його рівень, можна дізнатися, скільки жіночих статевих клітин, готових до запліднення, міститься в яєчниках.

Вчені також проаналізували дані ще 10 досліджень, щоб встановити вплив АМГ на ймовірність виникнення раку грудей.

Нагадаємо, що дослідники з Канади, використовуючи 3D-принтер, зуміли врятувати життя таксі, надрукувавши їй череп.

Раніше Знай.ua повідомляв, що американські вчені розповіли, що найбільш небезпечною позою під час сну є лежання на животі, адже під час неї неможливо нормально повертати шию і голову, що загрожує порушенням дихання.

Також Знай.ua писав, китайські вчені виявили, що вакцина проти вірусу Зіку дозволяє вилікувати важку форму раку мозку — гліобластому.