Змушуєте дитину носити шапку і закормлюєте його апельсинами? Пора розвіяти популярні міфи про здоров'я, які щільно засіли в наші голови. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Якщо ходити в холодну погоду без шапки, то буде менінгіт

Шапка точно не врятує від менінгіту, адже це інфекційне захворювання. Його викликають різні бактерії, віруси і грбки, в тому числі менінгококова інфекція, яка потрапляє в організм і через кров добирається до головного мозку.

Застуджену дитину треба кутати і тримати в теплі

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Якщо дитина застудилася, йому потрібне свіже повітря. Не варто йти в багатолюдні місця, але проста прогулянка допоможе одужати. Також можна просто провітрити кімнату.

Щоб швидше одужав, треба годувати дитину більше

Зазвичай у хворіючих дітей немає апетиту, і це абсолютно нормально. Годувати хворого потрібно, причому якомога більш легкою їжею, але не варто його загодовувати. Крім того, дуже важливо давати дитині якомога більше води.

Щеплення можуть викликати аутизм

Таке дослідження з фальсифікованими результатами давно просочилося в маси. Хоча його відразу ж спростували, багато хто до цих пір вірить в цей міф. Запам'ятай, аутизм — це генетичне захворювання, на виникнення якого не здатні вплинути зовнішні показники.

Щоб дитина одужала, треба давати йому дуже багато вітаміну С

Ударна доза вітаміну С не допоможе впоратися з хворобою, а в деяких випадках може навіть нашкодити — викликати алергію. Особливо, якщо приймати його в чистому вигляді. Але невелика його доза дійсно допомагає зміцнити імунітет, так що бажано вживати продукти, в яких він міститься.

Нагадаємо, британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Як повідомляв Знай.ua вчені розповіли, що найбільш небезпечною позою під час сну лежачи на животі, адже під час неї неможливо нормально повертати шию і голову, що загрожує порушенням дихання.

Також Знай.ua писав, 5 порад по зміцненню здоров'я, які врятують від усіх хвороб.