Всі ми знаємо, що снідати необхідно, адже це найважливіший прийом їжі за весь день. Разом зі сніданком наш організм отримує зранку необхідну енергію для продуктивної діяльності. Проте, багато людей навіть не здогадуються, що снідають досить шкідливими продуктами, які зовсім не слід їсти вранці.

Так, дієтологи заявили, що всім відомі кукурудзяні пластівці є відмінним сніданком лише в рекламних роликах, а на ділі вони позбавлені великої кількості клітковини, постачаючи організм лише вуглеводи і цукор. Також не варто їсти з ранку заварну вівсянку, так як вона, як і пластівці, не містить достатньо клітковини, лише заповнюючи порожнечу в шлунку нейтральною масою.

Крім того, дієтологи запевнили, що краще не вживати на початку дня пончики, насичені цукром і жирами, а приготувати сирники, які набагато корисніші і також можуть порадувати своїм смаком під час сніданку. Любителям тостів вранці також варто позбутися від цієї звички, так як у них практично немає білків, а шанувальники шоколадних батончиків принесуть своєму організму набагато більше користі, якщо вони замінять улюблені солодощі на дієтичні батончики.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Раніше повідомлялося, як середземноморська дієта зміцнює здоров'я жінок. Дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, маслинової олії та морепродуктів, на 22% рідше страждають від інсульту. Нове дослідження, проведене експертами з Університету Східної Англії, в якому взяли участь 23 000 людей у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.

У добровольців, які дотримувалися середземноморської дієти, загальний ризик виникнення інсульту скоротився приблизно на 17%. Пацієнти з високим ризиком виникнення серцевих захворювань також продемонстрували позитивні результати. Цікаво зовсім інше. У випробовуваних чоловіків ризик виникнення аналогічного захворювання скоротився лише на 6%.

Нагадаємо, любителів фаст-фуду порівняли з наркозалежними.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що експерти назвали три несподіваних продукти, які продовжують життя.

Також портал "Знай.uа" писав, що дієтологи назвали 10 продуктів, які категорично не можна їсти на вечерю.