У більшій частині випадків біль в голові не може завдавати серйозного дискомфорту. Вона, найчастіше, стає причиною звичайної застуди або синусової інфекції. Але бувають ситуації, коли вона стає передвісником жахливих захворювань. Медики повідомили про два види головного болю - первинний і вторинний. Первинні бувають зрідка, один-два рази на місяць і проходять без суттєвих ускладнень. Вони доставляють незручності тільки тимчасово і з'являються після стресу, який утворюється внаслідок побутових проблем. Ними страждають 90% дорослих людей, причому жінки більш схильні до такого, ніж чоловіки. До них найчастіше відносять мігрені, блювання, порушення зору, гіперчутливу реакція на світло.

Вторинні головні болі зачіпають людей старше 50 років. Причиною виявляються проблеми з шийно-хребетним відділом або, знову ж, синусова інфекція. При цьому біль заважає пережовувати їжу, не дає виспатися, заважає ходити і навіть просто кашляти. Медики вимагають не запускати процес і при вторинних проявах болю другого типу йти на консультацію до лікарні. Інертність пацієнта стає причиною того, що пропускається більш серйозна хвороба, яка криється за болем у голові.

Нагадаємо, раніше стало відомо, чому вранці болить голова. Так серед причин опинилися апное сну, раціон харчування, алкоголь, випитий перед відходом до сну і рак мозку.

Також Знай.UA повідомляв, що медики назвали 10 основних причин, через які у вас болить спина. Серед них виявилися, в тому числі, патологія нирок, проблеми з тазостегновими суглобами, проблеми у статевій сфері, проблеми з серцем, пухлини хребта і його переломи.

Популярні новини зараз

Українці отримуватимуть "подвійну" пенсію: у Мінсоцполітики назвали перших кандидатів

Приватбанк оновив правила зняття готівки: тепер без додаткових коміссій

Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій

Перші снігопади: українців попередили про погоду

Показати ще

Крім цього, Знай.UA розповідав, що 12-річний хлопчик помер у Львівській області в лікарні через неправильний діагноз, який поставили медики. Відзначається, що лікарі замість адекватного лікування давали хлопчикові заспокійливе, вальерьянку і Боржомі.