Вживання марихуаны, а також продуктів на її основі, змінює сприйняття болю.

До такого висновку прийшов клінічний психолог Мартін Де Віта після аналізу 1830 експериментальних досліджень про вплив канабісу на неврологічні захворювання, пише The Medical News Today.

Возможно, що фактор "гарного самопочуття" при вживанні канабісу та каннабиноидных препаратів робить біль "терпіння" і "менш неприємною". Таким чином, переваги цих препаратів у тому, що вони діють на афективному рівні,а не на сенсорному.

Експерти вивчили дані понад 440 учасників попередніх досліджень.

Популярні новини зараз

"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

"Середня якість та оцінка достовірності результатів досліджень були високими, — відзначає Де Віта, — і аналізи не припускали упередженого ставлення".

Результати показали, що канабіноїдні препарати корелюють з "помірним збільшенням експериментального порога болю і толерантності" і знижують "незадоволення больових стимулів".

Однак у той же час експерти не виявили ніякого зв'язку з зменшенням інтенсивності експериментальної болю.

"Канабіноїдні лікарські засоби можуть запобігти виникненню болю, збільшивши больовий поріг, але не можуть знизити її інтенсивність, яка вже випробовується", — укладають автори.

Це означає, що каннабиноидная аналгезія (зменшення больової чутливості) обумовлена афективним, а не сенсорним фактором.

Каннабіноїди — активні хімічні речовини, що містять у рослинах марихуани, в число яких входить і тетрагідроканнабінол. ТГК зв'язується з мозковими рецепторами, що відповідають за задоволення, і збільшує рівень гормону радості — дофаміну.

Нагадаємо, компанія Coca-Cola планує випускати безалкогольні напої, які будуть містити каннабидиол.

Як повідомляв портал "Знай.uа" група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.

Також Знай.uа" писав, що з 1 січня Каліфорнія стала найбільшим штатом США, де легалізували рекреаційне використання марихуани.